Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar açıklaması geldi

Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar açıklaması geldi
Genç Parti Kurucu Genel Başkanı ve iş insanı Cem Uzan'ın dolar hesaplarına el koyulacak sözlerine ilişkin ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin bu kadar ileri gidemeyeceğini ve dolar hesaplarına el koyulamayacağını belirtti.

Cem Uzan dolar hesaplarına el konulacağını iddia etmişti

Bizim TV''de Şaban Sevinç''e çok çarpıcı açıklamalar yapan Cem Uzan,  dolar kısıtlamasının geleceğini belirtmişti.
Ancak moratoryum öncesi döviz cinsinden para hareketlerine kısıtlama getirileceğini savunan Cem Uzan, ardından bankacılık krizi patlayacağını ve moratoryum ilan edileceğini öne sürmüştü. Cem Uzan daha önce de  Merkez Bankası''nın 128 milyar dolarlık döviz rezervinin kaybolduğunu ilk olarak aylar öncesinden iddia etmiş ve sonradan olayın gerçek olduğu ortaya çıkmıştı.

''''TCMB''NİN REZERVLERİ ERİDİ''''

Cem Uzan Merkez Bankası''nın rezervlerinin boşladığına dikkat çekmişti. Hatta SWAP paralarının da tüketildiğini vurguladı. 20 Aralık gecesi  ABD piyasalarında kamu bankalarının ve ya Merkez Bankası''nın 9 milyar dolar sattığını iddia etmişti. Bu nedenler dolar kurunda düşüş yaşandığını belirtmişti.

GEÇER''DEN UZAN YORUMU

Ekonomist Selçuk Geçer, youtube yaptığı açıklamada. Cem Uzan''ın iddialarını yorumladı. Geçer, hükümetin bu kadar ileri gidemeyeceğini ve dolar hesaplarına el koyulamayacağını belirtti.

İlgili Haberler