Camiye AKP bayraklarını kimler astı?..

Camiye AKP bayraklarını kimler astı?..
Camiye AKP bayraklarını kimler astı?..

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Yeni Cami’nin bahçesine ve penceresin

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Yeni Cami’nin bahçesine ve penceresine AKP bayrağını kimler asmıştır” diye sordu. Özkes, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 28 Eylül 2013 tarihinde Denizli’de gerçekleştirdiği mitingin ardından, Çınar ilçesinde bulunan Yeni Cami’nin bahçesine ve ikinci katının penceresine AKP bayraklarının asıldığı belirlenmiştir” dedi. Özkes, Başbakan’a şu soruları yöneltti: “Yeni Cami’nin penceresine ve bahçesine AKP bayraklarının asılmasıyla, yüce dinimiz, siyasete alet edilmiş olmuyor mu? Yeni Cami’nin bahçesine ve penceresine AKP bayrağını kimler asmıştır? Parti propagandası için, kutsal bir mekanı kullanmaktan çekinmeyen bu kişiler ile ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?”
28 Eylül’de yaşanan olayın ardından CHP Denizli Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven de “Miting alanının bitişiğindeki caminin penceresinden akşam ezanı okunduğu sırada dalgalandırılan parti bayraklarıyla gerçekleştirilen bu çirkin siyasi şov, hem skandal, hem de demokrasimiz açısından yüz karası ibret belgesidir.” dedi.
Yurtseven şöyle devam etti: “Yeni Cami’de gerçekleşen bu rezaletin hesabı sorulmalıdır. Camiye siyaset sokmaya çalışan ve bu konuda sabıkası tescillenen AKP hangi cesaretle parti bayraklarını ezan saatinde ve cemaatin gözü önünde içeri sokabilmektedir. Bu devletin savcıları yok mudur? AKP’nin her hukuksuzluğu kendine göre şekillendirdiği yargıda yine görmezden mi gelinecektir?”