Ünlü otomotiv markası hisselerini satıyor 'Borsada yer yerinden oynayacak'

Ünlü otomotiv markası hisselerini satıyor 'Borsada yer yerinden oynayacak'
Renault ortağı olduğu Nissan'daki hisselerini satmaya başlayacağı tarihi açıkladı.

Renault, yeni kurduğu elektrikli araç birimi Ampere’nin halka arz sürecinin bir parçası olarak ortağı olduğu Nissan'ın yüzde 28 hissesini satmaya hazırlanıyor.

Renault CEO'su Luca de Meo, hisse satışlarının gelecek yıl itibariyle başlayabileceğini ve bu sürecin Nissan ile birlikte yürütüleceğini açıkladı.

Hisse satışından elde edilmesi beklenen 4,3 Milyar Euroluk gelirin daha ucuz elektrikli araçların üretilmesi için sürdürülen AR-GE projelerine harcanacağı belirtildi. Şirketin bu planlama ile Tesla gibi rakipler rekabet seviyesinin arttırmak istediği öğrenildi.

Ampare’nin gelecek yılın nisan ve mayıs aylarında halka arz edilmesinin hedeflendiğini belirten De Meo, bu ay bağımsız olarak faaliyet gösteren şirketin 8 milyar ila 10 milyar euroluk değerleme alması durumunda halka arzının rafa kalkabileceğini belirtti.

10 MİLYAR EURO GELİR BEKLENİYOR

Renault’un Ampere için 2025 yılına kadar 10 milyar Euro gelir hedeflediği öğrenilirken, şirket gelecek yıllarda piyasaya süreceği ucuz elektrikli otomobillerini Ampere markası altında satmaya başlayacak

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.