Ünlü sunucu Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı

Ünlü sunucu Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı
Ünlü sunucu Öykü Serter, 30 Ekim 2020 tarihinde 6.6 şiddetinde meydana gelen İzmir depreminin ardından devlet görevlilerinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi itham altında bırakacak açıklamalarda bulunmuştu. Ünlü sunucu sosyal medyada paylaştığı Instagram hikayeleri ile sosyal medyada gündem olmuştu.

Kimliği belirsiz bir vatandaşı ihbar etmesi ve Serter'in paylaşımlarının halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği iddiaları üzerine harekete geçen emniyet, ünlü sunucu hakkında araştırma raporu düzenlendi.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETME' SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Raporda Serter'in yaptığı paylaşımların görüntülerine yer verilirken, ünlü sunucuyu kimliği belirsiz bir vatandaşın ihbar ettiği anlatıldı. Sunucu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

 RAPOR İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA GÖNDERİLDİ

İhbarda Serter'in devlet büyüklerini küçük düşürdüğü, hedef gösterdiği, halkı galeyana getirdiği kaydedildi. Emniyet hazırladığı raporu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Raporda Serter'in yaptığı paylaşımların görüntülerine yer verilirken, ünlü sunucuyu kimliği belirsiz bir vatandaşın ihbar ettiği belirtildi.

ÖYKÜ SERTER NE DEMİŞTİ?

Öykü Serter’in açıklamasında, "Bu şiddette bir depremde o evler yıkılmayıp sapasağlam kalsaydı bize mucize aslında gel gör ki, bu toprakların yokluk ve ölüm güzellemeleri, akıl, bilim ve teknolojiyle çözümlenebilecek insan odaklı meselelerin kadere yüklenmesi, siyaseten bu milletin duygusallığının suistimal edilmesi bize üç yaşındaki Aydan’ın hayata uzanan elinin mucize olduğu kabulünü mecbur kılıyor. Peki… Deprem Allah’tan ama insana verdiği akıl da... Birini kullanmadan diğerine sığınamazsınız. Sen tedbirini al gerisi Allah’tan deriz. Yani o evlerin yaşanamaz olduğunu bile bile yaşanan bu acıların suçunu Allah’a atıp tertemiz sıyrılamazsınız. Kadere rıza başka bir şey..."