Teknoloji devine dava açıldı: Apple ürünlerinde patent ihlali yapıldı

Teknoloji devine dava açıldı: Apple ürünlerinde patent ihlali yapıldı
Memory Limited adlı şirket Apple il davalık oldu. Apple'ın patent ihlali yaptığı ve bazı modellerinde bu ihlalle üretim yaptığı söylendi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Patent ihlalleri, Apple ve Google’ın en çok sorun yaşadığı konulardan biri olarak biliniyor. Geçtiğimiz haftalarda 5G teknolojilerine sahip ürünleri Kolombiya’da yasaklanan Apple, yeni bir dava ile karşı karşıya.

Apple’ın US6874014B2 ve US6724241B1 kodlu patentleri ihlal ettiği iddia ediliyor. US6874014B2 kodlu patent, 2005 yılında alınan “Birden fazla işletim sistemine sahip çok çekirdekli işlemci” başlığıyla karşımıza çıkıyor. US6724241B1 ise 2004 yılında, “Dinamik yüke sahip değişken şarj devresi” başlığıyla alındı.

Patently Apple tarafından tespit edilen detaylara göre, Apple’ın iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5. nesil iPad, tüm iPad Pro modelleri ve bazı MacBook modelleri bu ihlalden etkileniyor. Yapılan başvuruda Apple A serisi, M serisi ve T serisi yonga setlerinde kullanılan teknolojiler, US6874014B2 patentini ihlal ediyor. US6724241B1 kodlu patenti ise SK Hynix NAND Flash teknolojisinin ihlal ettiği belirtiliyor.

Teknoloji devleri, bazı “patent trolleri” tarafından açık hedef haline getirildi. Herhangi bir ihlal olmadığı halde şirketler, haksız kazanç elde edebilmek için büyük firmalara dava açıyor.

Analistler, Memory Limited adlı firmanın da patent trolü olabileceğini belirtiyor. Firmanın Temmuz 2021’den bu yana Western Digital, Google, Samsung, LG ve Lenovo gibi firmalara da patent davası açtığı tespit edildi.

İlgili Haberler