Uzayda kaybolmuştu. Olay anının ürkütücüsü ses kaydı ortaya çıktı

Uzayda kaybolmuştu. Olay anının ürkütücüsü ses kaydı ortaya çıktı
Uzay yarışının ilk patlak verdiği dönemlerde iki İtalyan kardeş radyo frekanslarını dinledi ve o dinleyene şok etkisi yaratan nidaları duydular. 1963 yılına ait olan bu ses kayıtlarının Sovyetler tarafından örtbas edildiği iddia edildi. Çaresizce yardım bekleyen kozmonot ise uzayda yanarak can verdi.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; ABD ve Sovyetler Birliği''nin 50''li ve 60''lı yıllarda uzay yarışı yaptığını ve insanların canlarını tam anlamıyla hiçe saydıkları dönemde İtalyan Achille ve Giovanni Judica-Cordiglia kardeşler o döneme ait ses kayıtlarına ulaştı. Bu ses kayıtlarından kimseye bahsedilmemişti.

İtalyan kardeşler bu durumu araştırıp basına açıkladılar ancak Sovyetler tarafından resmî bir açıklama yapılmadı. Üstelik bir komplo teorisi olarak gördüler.

Sovyetler birliğine ait Sputnik I''i uzaya gönderilirken bütün dünyayla bir radyo frekansı paylaşılmıştı.Telsizi olan herkes bu frekanstan ses kayıtlarını dinleyebiliyordu. İtalyan kardeşler yıllar sonra radyo sinyallerinin çalışma prensibini çözdü ve konuşmaların şifrelenmediğini fark etti. Duydukları şeye inanamadılar, bu bir kalp atışıydı. Daha sonra bu seslerin Laika adındaki bir köpeğe ait olduğu ortaya çıktı. Yani uzaya gönderilen ilk canlı bir köpekti.

Bu ses kayıtlarından tam üç ay sonraya ait bir ses kaydına daha ulaştılar. Explorer I adı verilen uzay aracı ABD''ye aitti. Bu kez uzaya bir insan, bir kadın astronot gönderiliyordu. Kardeşlerin yaptıkları hesaplamalarda, kozmonotun bulunduğu uzay aracının yörüngeden çok uzakta olduğu görülüyordu. Daha sonra bu sinyaller giderek azaldı ve yok oldu. Son ses kayıtları da videoda duyulan sesler, nidalardı.

Şubat 1961''de ise başka bir kozmonotun ölüm anlarını kaydettiler. Kardeşler bu sesleri duyduğunda, uzaya ilk çıkan insan olan Yuri Gagarin''i kimse tanımıyordu. Kadın, bulunduğu yerin çok sıcak olduğunu söylüyordu. Belli ki ciddi bir arıza vardı. Atmosfere girdiğinde oluşan yüksek sıcaklığın uzay aracının içine etki yaptığı ve kadının yanarak öldüğü düşünülüyor. Bu kadın kozmonotun kim olduğu, yaşı, rütbesi belli değil.

Sovyetler, hükûmete zarar vereceği düşüncesiyle olumsuz gelişmeleri kendi halkından ve dünyadan gizliyordu. Soğuk Savaş''ın da etkisiyle buna daha da dikkat ediliyordu. Bu olaylar hakkında bir açıklama yapılmadı. Kayıtları öğrenen Sovyetler''in, kardeşlerin kapısına bir KGB ajanı gönderdiği ancak İtalyan gizli servisi tarafından korumaya alındıkları söyleniyor.

Ayrıca kozmonot eğitimi için seçilen bir Sovyet savaş pilotu olan 24 yaşındaki Valentin Bondarenko; 23 Mart 1961''de, Moskova''da 15 günlük düşük basınç dayanımı deneyi sırasında çıkan yangın sonucu oluşan yanıklar sebebiyle feci şekilde öldü.

Basınç farkından dolayı, odanın kapısını açabilmesi yarım saat sürdü. Bondarenko, odanın içindeki oksijen tükeninceye kadar yandı. Hükûmet, Bondarenko''nun ölümünü 1980 yılına kadar gizledi. Daha sonra ise Ay''ın karanlık yüzündeki bir kratere adı verildi.

İlgili Haberler