Kurban Bayramının gelmesi ile milyonlarca vatandaş dini inanışları gereği kurban kesmeye hazırlanıyor.
Uzmanı uyardı: Kurban etini bu şekilde yiyin
Kurban Bayramına artık sadece 2 gün kalmışken uzmanlar sık sık kurban etinin ne şekilde yenilmesi gerektiği konusunda uyarı üzerine uyarı yapıyor. Prof. Dr. Fatma Çelik kurban etlerinin 1 hafta dolapta saklandıktan sonra tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Bayramdaki sofralar her ne kadar iştahları kabartsa da doktorlar sağlık açısından bazı konuların üzerine sıkı bir şekilde durup uyarı üzerine uyarılarda bulunuyor.
Prof. Dr. Fatma Çelik kurban bayramı hakkında çok önemli tavsiyelerde bulunuyor. Çelik, kurbanın etinin kesildiği gibi hemen yenmemesi gerektiğini, etlerin kesilip buzdolabına konulmasının ardından en az bir hafta sonra tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Kurban etinin taze bir et olduğunu vurgulayan Çelik, tam da bu noktada kurban etinin mutlak bir şekilde dinlendirilip yenilmesi gerektiğini vurguluyor. Kronik hasta olanların, kalp damar sorunu olanların çok fazla et yememesi gerektiğini belirten Çelik, bu insanların et tüketirken mutlak bir şekilde diyetisyenlerinin verdiği talimatlara uymaları gerektiğini söyledi.
“EN AZ BİR HAFTA BEKLETİN”
Çelik, uyarılarının devamında kurban etinin bir hafta buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Kurban eti çok sert olur, bu kadar katı bir et piştiğinde çok sertleşecek ve sindirmek çok güç olacak. Bu nedenle dinlenmiş olması lazım. Oda sıcaklığında 24 saatte toparlanırken hava bu kadar sıcakken dışarıda bırakılması mümkün değil
. Et bir hafta süreyle buzdolabında bekletildiğinde istediğimiz olgunluğa gelir. Bir hafta bekletildikten sonra etin hangi bölgesini yerseniz yiyin yeme olgunluğuna erişmiş olur”