İnci kefaline Sahil Güvenlik koruması

İnci kefaline Sahil Güvenlik koruması
Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altındaki İnci kefalini göç yolunda Sahil Güvenlik Ekipleri koruyacak. Van Gölü’nden akarsulara nisan ayı ortasında başlayan göç sırasında avlanmalarını onlar engelleyecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı sosyal medya üzerinde 'İnci Kefali Korumamız Altında' mesajı verdi.

Av yasağını onlar kontrol edecek

Van Gölü''nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altında olan ve nisan ortalarından itibaren yaşam alanını terk edip, üremek için akarsulara göç eden inci kefalinin yolculuğu sırasında av yasağı uygulanıyor.

Koruma çalışmaları kapsamında 15 Nisan- 15 Temmuz''da avlanması yasak inci kefalinin korunması için karadan jandarma, büyük çaba harcarken, göl üzerinde de bu yıl ilk kez konuşlanan Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri destek verecek.



Yaşam alanı olan Van Gölü''nü 15 Nisan''dan itibaren terk ederek, üremek için akarsulara göç edecek olan inci kefali, yumurtalarını bırakmak üzere tuzlu ve sodalı sudan çıkıp, Alaska’daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek, uçarcasına derelere akın ediyor.

Yasak dönemi olan 15-Nisan-15 Temmuz''da, kaçak balık avlayanlara karşı jandarma ekipleri de hem kıyıda hem gölde gece gündüz nöbet tutuyor.

Göl üzerinde de bu yıl ilk kez konuşlanan Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri, bu yıl ilk kez destek verecek. Yasak öncesi gölde avlanılan balıkçı teknelerinin güvenliğini de sağlayan ekipler, göl üzerinde kaçak göçmen denetimlerini de aralıksız sürdürüyor.