Ve profesör sonunda patladı. Vatan haini ilan etti

Ve profesör sonunda patladı. Vatan haini ilan etti
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Yılmaz, "Korona virüsle mücadelede kurallara uymayan, vatan haini olarak adlandırdığım bir grup var. Biz cephede 24 saat savaşırken onlar villalarda parti veriyor." sözleriyle koronaya rağmen parti veren ve toplananları vatan haini ilan etti.

Korona virüs ile mücadele tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük zorluklarla devam ederken sağlık çalışanlarının neredeyse sabrı kalmadı.
Her gün haberlere yansıyan korona virüse rağmen yapılan partiler, kumar baskınları bitmek bilmezken, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Yılmaz, bu zihniyeti vatan haini olarak nitelendirdi.
"Eğer kurallara uymazsak salgının üstesinden gelmemiz çok zor. Daha çok ölürüz, daha çok ağlarız." diyerek tepkisini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
"Maalesef içimizde bu kurallara uymayan, benim vatan haini olarak adlandırdığım bir grup var.
Bizler cephede savaşırken, onlar villalarda parti veriyor.
Yaklaşık 40-50 kişinin aynı evin içinden çıktığını görüyoruz.
Siz istediğiniz kadar cephede savaşın, arka planda vatan haini tarzında kişiler bu tutumlarına devam ederse bizim bunun üstesinden gelmemiz çok zor" 

17f5377976b4e7fd979d9d540c3103f7.jpg
Görevleri dışında özel yaşamları olduğunu, her birinin zorlandığı anlar olabildiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Benim gibi tüm arkadaşlarımın hayatı kapalı bir ortamda geçiyor. Bizim gecemiz gündüzümüz yok. Eve gittiğimizde çocuklarımız uyuyor, işe gelirken de uyuyorlar, biz onları gerçekten çok az görüyoruz. Yorgunluk had safhada. Eşim bana, 'Az dik dursana omuzların çökmeye başladı' diyor. Kısacası içerideki tüm arkadaşlarımızın omuzları çökmeye başladı. Rica ediyoruz, bu kurallara daha sıkı uymamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA