Vedat Yenerer'den Vatan Partisi'ne Akşener çıkışı

Vedat Yenerer'den Vatan Partisi'ne Akşener çıkışı
Ulusal Kanal'da yayınlanan bir programda, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı'nın Meral Akşener'e yönelik sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer, Ulusal Kanal’da canlı yayına katıldı. Programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Erdoğan’ın daveti ile 19 Mayıs’ta Samsun’da düzenlenen programa katılmaması masaya yatırıldı.

Programda söz alarak Erdoğan’ın 19 Mayıs'ta parti genel başkanları ile verdiği pozda Akşener’in yer almamasını eleştiren Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında mağdur olanlara İYİ Partililerin sahip çıkmadığını ifade etmesi üzerine Vedat Yenerer, Ayvalı’ya sert tepki gösterdi.

Yenerer, ”Ben size Ümit Özdağ’dan mı bahsedeyim? Hepsi Ergenekon sürecinde aslan gibi savaşmış, bunun antidemokratik ve bir kumpas olduğunu söylemiş insanlar” ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ SİZ AYNI GEMİDESİNİZ ÖYLE Mİ?"

Parti genel başkanlarının verdiği pozda Meral Akşener ‘in neden yer almadığının sorulmasının dahi gereksiz olduğunu ifade eden Yenerer, “Devlet Bahçeli’nin, sizin partinizin genel başkanına dahi, biz dahil hepimize terörist gözüyle baktığını biliyorsunuz değil mi? Şimdi siz aynı gemidesiniz öyle mi? Hiç rahatsız değil misiniz bundan?” sorusunu yöneltti.

"İYİ PARTİ'NİN BU KONUDA SİCİLİ TEMİZDİR"

Vedat Yenerer’den sonra söz alan ve Ergenekon sürecinde 1515 gün cezaevinde kalan Emekli Kurmay Albay ve CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek ise şu ifadeleri kullandı:

"Ergenekon sürecinde CHP ve MHP -ki İYİ Parti’nin şu anki mensuplarının çoğu da bu iki partinin içindeydi- kumpas davalarında silahlı kuvvetlerin yanında yer almıştır. Milletvekili olmadan önce Meclis’e gittiğimde bizi sevgiyle kucaklayan bir Meral Akşener vardı. Dolayısıyla İYİ Parti’nin bu konudaki sicili temizdir. Ben Lütfü Türkkan’la cezaevinde tanıştım. O süreçte MHP ve CHP Vatan Partisi ile beraber birlikte mücadele verdik. FETÖ ile iktidarın ortaklığını birlikte bozduk. İyi ki de bozduk yoksa 15 Temmuz’da çok daha kötü sonuçlar olurdu. Türkiye emperyalizmin fiilen işgal ettiği bir ülke haline gelirdi."