Veli Ağbaba: Tek sesli düzene itiraz eden Yeniçağ’ı destekliyoruz

Veli Ağbaba: Tek sesli düzene itiraz eden Yeniçağ’ı destekliyoruz
Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun Halk TV’deki “Halk Uyanıyor” programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk medyasının tek sesli olduğunu belirterek, “Yeniçağ gibi tek sesli düzene itiraz eden gazetelerin desteklenmesi gerekiyor" dedi.

Yeniçağ gazetesi Anklara temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun Halk TV’deki “Halk Uyanıyor” programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk medyasının tek sesli hale getirildiğini ifade etti. Ağbaba, Yeniçağ gibi tek sesli düzene itiraz eden gazetelerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

"YENİÇAĞ ÖNEMLİ BİR İŞLEV GÖRÜYOR”

Yeniçağ gazetesinin saldırılara uğradığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  “Türkiye’de maalesef hem havuz medyasıyla sınırlı kalmış bir medya düzeni var. Hem bu havuz medyası düzenine itiraz edenlerin hem de tek sesli düzene itiraz eden Yeniçağ gibi gazeteleri desteklemek gerek. Yeniçağ önemli bir işlev görüyor, farklı bir bakışı var. Bir sürü baskıya bir sürü tehdide zaman zaman saldırılara rağmen duruşunu bozmamış bir gazete” diye konuştu.

“YENİÇAĞ DURUŞUNU BOZMADI”

Birçok saldırıya uğramasına rağmen Yeniçağ Gazetesi’nin duruşunu bozmadığını belirten Ağbaba, “Geçtiğimiz yıllarda Ankara bürosu büyük bir saldırıyla karşı karşıya geldi, hem Yeniçağ Gazetesi’nde yazan arkadaşlar hem de Yeniçağ Gazetesi duruşunu bozmadı. Yeniçağ gibi gazeteleri okumak ve destek vermek gerekiyor” dedi.