Virüse yeni önlem : Saha girişine dezenfektan tüneli

Virüse yeni önlem : Saha girişine dezenfektan tüneli
İskoçya Ligi takımlarından Hamilton, corona virüs önlemleri kapsamında ilginç bir uygulama başlattı. Hamilton kulübü oyuncuların dezenfekte olabilmesi için sahaya çıkış tüneline spreyli dezenfektan tüneli yerleştirdi.

İngiliz kanalı ITV'de yayınlanan Good Morning Britain programı, Hamilton kulübünün uygulamaya başladığı 'dezenfektan tüneli'ni tanıttı. Hamilton, corona virüs önlemleri kapsamında maç sahası girişine bir tünel yerleştirdi.

The Sun'da yer alan habere göre bu tünelde püskürtme yoluyla uygulanacak dezenfektan, oyuncuların ve personelin saçları, kıyafetleri ve cildindeki mikropları öldürecek.

5ecfb9d5ae298b07bbeca5f8.jpg

Hamilton bu aşamanın ardından her bir kişinin vücut ısısını kontrol edip sahaya öyle çıkaracak. Bu uygulamanın İskoçya Ligi'nin tamamına yayılması bekleniyor. Çünkü İskoç futbolu salgın nedeniyle adeta bitme noktasına geldi.

Maddi olarak büyük zorluklar yaşayan kulüpler, futbola dönmek için gereken tüm çabayı gösteriyor. Kulübün teknik direktörü Brian Rice ve ekibi de bu uygulamayı desteklediklerini açıkladı.

İskoç futbolunun önemli isimlerinden John McMenemy ise bu uygulamanın sadece bir 'ek önlem' olduğunu ve sosyal mesafe ile el yıkamadan daha önemli olmadığını söyledi.