Virüsten ölen doktorun sağlıkçı ailesini bugün bir kez daha öldürdüler

Virüsten ölen doktorun sağlıkçı ailesini bugün bir kez daha öldürdüler
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, önceki günlerde Meclis’te yaptığı açıklamada, korona nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları ile ilgili ayrı bir mevzuat oluşturulmayacağını ve hali hazırda yürürlükte ‘vazife malullüğü’ olduğunu söyledi. Bakan’ın açıklamalarına koronadan dolayı hayatını kaybeden doktor Uğur Ertuğrul'un eşi Muhteber Ertuğrul'dan tepki geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde Meclis’te gerçekleştirdiği konuşmada ‘koronadan hayatını kaybeden sağlık çalışanları’ ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Selçuk, konu ile ilgili tartışmalara anlam veremediğini ve hali hazırda Türkiye’de yürürlükte olan ‘vazife malullüğü’ mevzuatı olduğunu ve vazife sırasında hayatını kaybeden kişilerin ailelerinin başvuru yapması durumunda gerekli işlemlerin başlatıldığını söylemişti.

son-as.jpg

MESLEK HASTALIĞI SAYILMASINI İSTİYORLAR

Selçuk’un açıklamalarının ardından, korona virüsten vefat eden sağlık çalışanlarının ‘meslek hastalığı’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini isteyen ailelerden tepki geldi.

Aileler, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden eşlerinin maaşlarından kesinti yapıldığını aktarıyor. O isimlerden biri de eşi doktor Uğur Ertuğrul’u korona virüs nedeniyle kaybeden Ebe Muhteber Ertuğrul oldu. Ertuğrul, eşinden kendisine kalan maaştan 2000 TL kesinti yapıldığını belirterek, “Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden doktor eşimden bağlanan dul yetim maaşımızda 2000 TL kesinti yapıldı. 170 hattından defalarca talep açtırdım. Açıklayıcı bir yanıt alamadım. Devlet büyüklerine ulaşıp anlatmamı bile söylediler” dedi.

5ec7ddfc7af5071970fb087f.jpg

EŞİNİN HASTANEDEKİ FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Ertuğrul, eşi Uğur Ertuğrul’un korona virüs ile mücadele ederken hastalığa yakalandığını ve yaşam mücadelesini kaybettiğini belirterek, eşinin hastanedeki fotoğrafının üzerine şu notu düştü:

Bu doktor 58 yaşında penceresiz odada 24 saat covit nöbeti tutarken hastalandı. Bu resim birbirimize veda ettiğimiz günün resmi. Ha o gözündeki yaşlar mı, çaresizliğin yaşları. Bir ay 2 çocuğumla durumu kötü her an kaybedebiliriz diye bekledik biz. Bizi bugün yeniden öldürdünüz. 

İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan 58 yaşındaki Uğur Ertuğrul yakalandığı korona virüsü nedeniyle Mayıs ayında hayatını kaybetmişti.

muhteber-1.jpgmuhteber-2.jpg