Volkswagen uzaktan yazılım güncellemesi yaptı

Volkswagen uzaktan yazılım güncellemesi yaptı
Volkswagen'dan Tesla benzeri güncelleme açıklaması yapıldı. Artık bu güncelleme sayesinde hızlı şarj gücü artırılacak.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Volkswagen, bugün yaptığı duyuruda ID modelleri için güncelleme yayınlayacağını açıkladı. Yazılım güncellemesi ile Volkswagen ID sahipleri, gelişmiş bilgi-eğlence sistemine sahip olacak.

İlk olarak 2012 Tesla modellerinde karşımıza çıkan uzaktan güncelleme furyası, diğer firmalar tarafından da kullanılmaya başlandı. Büyük bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını duyuran Volkswagen, kullanıcılara yeni özellikler sunacak.

Volkswagen, ID modellerine yazılım güncellemesi sunacak

Güncellemeyle birlikte sunulacak önemli değişiklikler arasında yeni sürücü destek sistemleri, gelişmiş sesli kontrol gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca şirket, bazı modeller için hızlı şarj ve yeni bir akıllı navigasyon uygulaması sunacak.

Volkswagen, ID 3’ün lansmanından bu yana mevcut sorunları çözmeyi amaçlayan büyük bir yazılım güncellemesi hazırladıklarını belirtti. Bilgi-eğlence sisteminde de iyileştirmelerin yer aldığı güncelleme, Nisan 2022’de kullanıcılara sunulacak.

Yeni tanıtılan sistemde gelişmiş seyahat yardım uygulaması ve otonom sürüş özelliği yer alıyor. Şirket, geliştirilen sistemin şerit değiştirme ve adaptif hız ayarı gibi teknolojilere sahip olacağını açıkladı.

Kullanıcılar, 40 km/s hızla park etme imkanı sunan park destek teknolojisine de sahip olacak. Park destek teknolojisinde sıklıkla park edilen yerleri kayıt etme özelliği yer alacak.

Akıllı e-rota planlayıcı olarak adlandırılan yeni navigasyon, sürücülere uzun yolculuklarda daha iyi rota sunabilecek. Geliştirilen teknoloji, trafik verilerini de dikkate alarak en verimli şarj noktasına erişimi otomatik olarak planlayacak.

77kWh bataryaya sahip olan ve yazılımın 3.0 sürümünün yer aldığı ID modelleri, artık 135kWh hızında şarj olabilecek. Ayrıca şarj kapasitesini yüzde 80 ile sınırlayan yeni bir pil bakım modu da eklenecek.

Bunlara ek olarak, isteğe bağlı artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı da dahil olmak üzere bazı görüntüleme sistemlerinin de sürücülere sunulacağı açıklandı. ID serisinin sesli kontrol sistemi, premium seviyeye yükseltildi. Volkswagen, yeni sesli kontrol sisteminin yüzde 95 doğruluk payı ile çalıştığının altını çizdi.