Yabancılar borsayı talan etti 'Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar'

Yabancılar borsayı talan etti 'Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar'
Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da bu hafta en çok alım-satım işlemi gerçekleştirilen hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi haftayı bir önceki haftaya göre yüzde 1,16 değer kaybederek 7.470,18 puan seviyesinden tamamladı.

BIST 100 endeksi bu hafta en düşük 7.202,88 ve en yüksek 7.526,56 puan seviyesini gördü.

Borsa İstanbul’da bu haftada dalgalı bir seyir izlemeye devam ederken, yabancı yatırımcının borsaya ilgisi sürdü. Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırayla Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AKFGY), MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHRGY) ve Kaplamin Ambalaj (KAPLM) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Dmr Unlu Mamuller (DMRGD), Burçelik Bursa Çelik Dökum Sanayi A.Ş. (BURCE) ve Sanifoam Sünger Sanayi. (SANFM) oldu.

YABANCILAR HAFTALARDIR O HİSSELERİ TOPLUYOR

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının istikrarlı bir şekilde alım ve satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Kaleseramik (KLSER), Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme (OSTIM) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 10 gündür artarken, bu süre Tureks Turunç Madencilik (MARBL), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik (RYSAS) hisselerinde 9 gün ve Politeknik Metal Sanayi (POLTK) hissesinde 8 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da istikrarlı şekilde çıkış yaptığı 5 hisse ise Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (ATAGY), 1000 Yatırımlar Holding (BINHO), Türkiye Kalkınma Bankası (KLNMA), Smartiks Yazılım (SMART) ve MLP Sağlık Hizmetleri (MPARK) oldu.

Borsa İstanbul’da ATAGY, BINHO, KLNMA, SMART hisselerinde çıkış 10 gündür sürerken, bu süre MPARK hissesinde 8 gün oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.