“Yakında aldığımız nefesten de vergi alacaksınız”

“Yakında aldığımız nefesten de vergi alacaksınız”
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Sadece aldığımız nefesten vergi almıyorsunuz onu da yakında alacaksınız” diyerek hükümete tepki gösterdi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümetin vergi düzenlemesine tepki gösterdi.

“Eski yıllara, kayıt dışı istihdama bir bakın. Eski sistemde kayıt dışını yapan bizim vatandaşımızdı” diyen Yokuş, “Şimdi bir milyonu aşkın kayıt dışı çalışan insan, on binlerce kayıt dışı iş yeri aşmış yabancı unsurlar var” dedi.

Yokuş sözlerine şöyle devam etti:

“Yine ortalamaya baktığımız zaman dolaylı ve dolaysız vergiler arasındaki uçurum devam ederek gidiyor. Yüzde 70’lere yüzde 30’lar civarında. Allah aşkına hala bu kürsüye çıkıp her konuda “eskiden şöyleydi şimdi böyle” demenizi komik buluyorum. Vergi konusu da aynı. Bir aldığımız nefesten vergi almadığınız kaldı. Yakında onu da alırsınız Allah var alırsınız. Asgari ücreti dersiniz düzenlemeyi doğru düzgün yapamazsınız. Kayıt dışı ile mücadele edeceğiz deyip yasa çıkarırsınız. “Vergisini düzenli ödeyenlerden yüzde 5 vergi indirimi yapacağız” dersiniz. Deriz ki biz sizin adaletiniz ne zaman herkesi kapsayacak. Bu ülkede asgari ücretli de işçi de memur da vergi kaçırmıyor. Onlara niye neden vergi indirimi yapmıyorsunuz?”