Yalı skandalını ilk Yeniçağ gündeme getirmişti!

Yalı skandalını ilk Yeniçağ gündeme getirmişti!
Kızılay’ın İstanbul’da boğaz manzaralı köşkü aylık 12 bin dolar bedelle kiralamasını ilk olarak Yeniçağ gündeme getirmişti. Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Rumelihisarı’nda kiralanan köşke mimari değişiklikler için 500 bin lira harcandığını yazmıştı

Kızılay’ın İstanbul’da aylık 12 bin dolar bedelle boğaz manzaralı köşk kiralaması gündeme bomba gibi düştü.

Ortaya çıkan haberde, Kızılay, Rumeli Hisarı’nın üst kısmında aylık 12 bin dolara boğaz manzaralı ve yüzme havuzlu tarihi ahşap köşk kiraladı. Kiralama işlemi için 10 bin dolar da emlakçı payı ödendiği ortaya çıktı. Köşke alınan mobilyalar ile yapılan tadilata 600 bin TL harcandığı belirtildi.

GÜNDEME İLK YENİÇAĞ GETİRDİ

Kızılay’ın boğaz manzaralı köşk kiralamasını ilk olarak Yeniçağ gündeme getirmişti. Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, 4 Mayıs 2019 tarihli köşe yazısında, Kızılay’ın Rumelihisarı’nda kiraladığı köşke 12 bin dolarlık kiranın yanı sıra, 5+5 yıl için 24 bin dolar stopaj ve emlakçı komisyonu olarak 10 bin dolar ödendiğini yazmıştı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in “Bir kurumumuz daha çürüme riskiyle karşı karşıya” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İstanbul Sarıyer'de Rumeli Hisarı Mahallesi Kale Ağası sokakta bulunan yalı için 5+5 yıllık için 24 bin dolar stopaj bedeli, emlakçı komisyonu olarak 10 bin dolar, kira bedeli olarak ise aylık 12 bin dolar, Tarihi Kültürel Varlık olmasına rağmen izin alınmadan iç mekan mimari değişiklikler için 500 bin TL harcanmadı mı?

Ardından…

Birkaç ay sonra tepkiler neticesinde bu bina boşaltıldı ve ihtarname çekilip kira sözleşmesi fesih edildi. Ancak yalı sahibi Sami Başaran ve kardeşi Özden Başaran, Kızılay'a 18 Ekim 2018'de ihtarname çekti. Yalının 1 yıllık kirası ödendi. Zararı hesaplamak çok kolay sadece kira 144 bin dolar, stopaj ve emlakçı komisyonu 34 bin dolar, toplamda ise 178 bin dolar.

Hemen TL'ye çevirelim. (2018 Haziran kurunu baz alalım kur 4,59) İç mekan mimari harcamalarıyla birlikte 1 milyon 317 bin lira.

Şimdi Sayın Genel Başkan Kerem Kınık'a soruyorum. Yaptığınız bu keyfi israf neticesinde kaç mazlumun kursağından kaç kaşık çorba geçerdi?

Devam edelim.

Bu yalıdan vazgeçildi. Sanmayın ki Kızılay'a yurttaşlar tarafından bağışlanan binlerce binadan birine geçecekler yanılırsınız. Yine başka bir bina bulundu. Neresi? MÜSİAD'a ait bir bina. Aylık 110 bin liraya anlaşma sağlandı ve bir yıllık kirası da peşin verildi. Bu arada MÜSİAD'ın bu binayı yetersiz diye terk ettiğini de belirtmem gerekir.”

İlgili Haberler