Yandaş yazardan acı itiraf: "Karizmayı biraz çizdirdik"

Yandaş yazardan acı itiraf: "Karizmayı biraz çizdirdik"
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, "Türkiye’nin çabaları referandumu erteletmeye yetmedi. Hatta sesimiz çok çıkmasına rağmen sonuç alamayınca karizmayı biraz çizdirdik" ifadelerini kullandı.

Hükümet'e yakın isimlerden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen referandum ve Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan yaptırım kararlarını köşesine taşıdı.

Bugün yapılacak olan bağımsızlık referandumunu Türkiye'nin engelleyemediğini belirten Selvi "Hatta sesimiz çok çıkmasına rağmen sonuç alamayınca karizmayı biraz çizdirdik. Bize düşen 25 Eylül sonrasına hazırlanmak. Çünkü yeni dönem, yeni politikaları gerektiriyor" dedi.

Selvi'nin 'Referandum ertelenir mi, savaş çıkar mı?' başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Bir yandan (IKBY lideri Mesud) Barzani’nin bağımsızlık referandumunu diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı konusundaki gelişmeleri takip ediyoruz. Referanduma gelince artık yapılacak mı, yapılmayacak mı tartışması geride kaldı. Mesut Barzani kararından geri adım atmadı. 'Erteleme olmayacak' dedi. Baştan söyleyeyim, referandum yapılıyor ama savaş çıkmıyor. Çünkü Barzani bu kararı tek başına almadı. Bağımsızlık referandumuyla birlikte ABD’nin Kürt planında üçüncü devreye geçildi."

'IRAK'A 'MÜDAHALE EDERSENİZ ERBİL'İN ARKASINDA DURMAYIZ' MESAJI VERİLDİ'

"Meclis’te tezkere tartışmaları yapılırken, kuliste AK Parti’nin Güneydoğu milletvekilleriyle sohbet etme imkânım oldu. 'Barzani’nin referandum ısrarını zamansız ve anlamsız buluyoruz ama referanduma karşı böylesine şahin bir tutum takınılmasından dolayı da rahatsızız' dediler.

Meclis’te tezkere görüşmeleri yapılırken az ötede Genelkurmay karargâhında Irak Genelkurmay Başkanı (Osman Ganimi) ağırlanıyordu. Görüşmede Irak Genelkurmay Başkanı’na, 'Eğer siz müdahale ederseniz biz Erbil’in arkasında durmayız' mesajı verildiği söyleniyor. Ayrıca referandum yaptırımları da başladı. Bölgesel yönetime 60 günde bir ödenen petrol parası ikinci kez ödenmedi…

…Türkiye’nin çabaları referandumu erteletmeye yetmedi. Hatta sesimiz çok çıkmasına rağmen sonuç alamayınca karizmayı biraz çizdirdik. Bize düşen 25 Eylül sonrasına hazırlanmak. Çünkü yeni dönem, yeni politikaları gerektiriyor."

İlgili Haberler