Hurma, bal, zeytin, sirke kanseri önlüyor hastalıkları mikser gibi parçalıyor İçerdiği besin değerleri sayesinde vücudu hastalıklardan koruyan bu besinlerin adı aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de de geçiyor. Şifa deposu olan hurma, bal, zeytin, zeytin yağı ve sirkenin kolesterolü dengeleyip, şeker gibi kronik hastalıklardan koruyor.
Siperlikteki gizli tehlike şok etti. İngiliz araştırmacılar açıkladı İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre siperlik, korona virüs (Covid-19) taşıyan kişiye karşı koruma sağlamadığını ortaya koydu. Araştırma hapşırıkla başlayan 'girdap halkalarının' bulaşıcı partikülleri bir saniyeden daha kısa bir sürede yüz siperine taşıdığını ve siperliğin kenarlarına yapıştığını ortaya koydu.
Sabah akşam mutlaka tüketin. Faydaları saya saya bitmiyor Yer elmasının yapısında barındırdığı inülin maddesidir. İçeriğinde nişasta barındırmaması nedeni ile şeker yani diyabet hastaları ve tansiyon hastaları da korkmadan tüketebilir. Bu bitkiyi kolesterolünden şikayet edenler de kullanabilir. Yer elması yaraların iyileşmesini sağlıyor, hücreleri koruyor, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Korona virüse kalkan oluyor. Akciğerleri pırıl pırıl yapan besinler Korona virüs başta olmaz üzere birçok hastalıktan korunmak için akciğerleri güçlendirmek gerekiyor. Sağlıksız beslenme, kirli hava, zararlı alışkanlıklar gibi birçok sebepten dolayı akciğerler ve diğer organlar zarar görüyor. Akciğerleri korona virüs gibi hastalıklara karşı güçlendirmek için keçiboynuzu, üzüm çekirdeği, siyah havuç, kekik, sarımsak ve zencefili bol bol tüketin.
Günde 3-4 fincan kahve içmek şifa deposu! Prof. Dr. Onur Yaprak tiryakileri sevindirdi Her gün belli bir oranda tüketilen kahve karaciğer üzerinde olumlu etkiler yapabiliyor. Kahvenin faydalarına dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Günde 3-4 fincan kahve içenlerde karaciğer enzimleri olan AST, ALT, GGT düzeylerinin gerilediği, karaciğerdeki sertleşmenin düzeldiği, karaciğerde siroz ve kanser gelişim riskinin azaldığı çalışmalarla kanıtlandı” dedi.
Gün aşırı yarısını yemek yeterli! Bu meyve vitamin ve şifa kaynağı! Son yıllarda oldukça popüler hale gelen avokado, yağlı olması nedeniyle kalorili bir yiyecek olarak biliniyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Canel Önel, bir avokadonun yaklaşık 20-22 gram yağ içerdiğini ancak yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yanı sıra pıhtılaşma, kalp krizi ve felç olasılığını azalttığını kaydetti.
En besleyici 20 besin En beğenilen 20 besin listesi açıklandı. Peki hangi besin daha besleyicidir. Kalorisi düşük gıdalar hangileridir? Sağlıklı beslenmek için hangi gıdaları tüketmeliyiz?