Yargıtay Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir

Yargıtay Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir
Yargıtay Başkanlığı personel alımı ilanını yayınladı. Peki, Yargıtay Başkanlığı memur alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? KPSS ortaöğretim taban puanına göre tercih yapılabilir.

Yargıtay Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Nasıl başvuru yapılır ve başvuru formu için haberimizi takip etmeniz yeterli olacaktır. Yargıtay 16 Kasım tarihi itibariyle memur alımı ilanını yayınladı. KPSS ortaöğretim sonuçları açıklanır açıklanmaz binler memur olmak isteyen vatandaş aldıkları puana göre tercih yapabilecek kurumları soruşturmaya başladı. Peki Yargıtay Başkanlığı'nın hangi bünyesinde memur alımı yapılıyor? Kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alımı yapılacağı ilan edilen memur alımlarında lise ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği kadrolar bulunuyor.

YARGITAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

DPB'de yayımlanan 38 memur alımı için başvuruda bulunacak adaylar için yayımlanan başvuru koşulları şöyle,

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak. Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1983 ve sonrası olanlar)

Sözleşmeli Mühendis ve Sözleşmeli Mütercim pozisyonu için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1978 ve sonrası olanlar), 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 65, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak. Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

YARGITAY BAŞKANLIĞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR

Yargıtay Başkanlığı tarafından yayımlanan ve 4 farklı kadroda yapılacak olan personel alımlarına başvurular 19 Kasım tarihinde başlayacak. İlana son başvuru tarihi ise 23 Kasım olarak duyuruldu. 

İlana başvuru yapacak olan adayları başvurularını (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklar. Kurum yaptığı açıklamasında ayrıca şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacağını duyurdu. 

Yargıtay Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığı başvuru ilanları için haberimizi takip edebilirsiniz.