Yarın Ankara'da sözde Kürdistan bayrakları asılacak

Yarın Ankara'da sözde Kürdistan bayrakları asılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı canlı yayında Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine Başkan seçilen Neçirvan Barzani'yi ağırlayacağını söyledi. Buna göre yarın Ankara'da protokol direklerine sözde Kürdistan bayrakları asılacak.

Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine geçtiğimiz günlerde Başkan seçilen Neçirvan Barzani, yarın Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Neçirvan Barzani’nin ziyareti sırasında Ankara’da protokol direklerine sözde Kürdistan bayrakları asılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı canlı yayında Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine geçtiğimiz günlerde Başkan seçilen Neçirvan Barzani'nin yarın Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Erdoğan Barzani'nin randevu talep ettiğini ve görüşeceklerini belirtti.

Erdoğan'ın Barzani'yi hitaben "Neçirvan" ifadelerini kullanması ve "Özel bir misafirim var" şeklide konuşması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl peşmerge yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Ankara’yı ziyareti sırasında da Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinde Türk ve Irak bayraklarının yanısıra sözde Kürdistan bayrakları asılmıştı.

Yaşanan bu olay sosyal medyada büyük bir tepki ile karşılanmıştı.

İlgili Haberler