Yastıkaltı altını olanlar dikkat ‘Hükümet o planı devreye sokacak’

Yastıkaltı altını olanlar dikkat ‘Hükümet o planı devreye sokacak’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yastık altındaki altınlar için önemli açıklamalarda bulundu.

Altın, yatırım araçları arasında en güvenilir kaynak olarak biliniyor. Birçok vatandaş dolar, borsa gibi riski bulunan araçlardan kaçınıp altına yatırım yapıyor.

Yastıkaltı diye tabir edilen altınlarla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.

Sabah Hazal Ateş’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yastık altı altın stoğunun 4 bin 670 ton ile yaklaşık 300 milyar dolar değerinde olduğunu belirtirken, ithalatın haziran-ekimd arasında 2,8 milyar dolar azaldığını aktardı.

15234155-728xauto.webp

ALTIN PİYASLARINA İLİŞKİN KONUŞTU

Cevdet Yılmaz, altın piyasalarına ilişkin konuştu. Altına hem ziynet hem de tasarruf amaçlı büyük ilgi olduğunu ifade eden Yılmaz, altın üretimini artırmak, madenciliği geliştirmek gerektiğini vurguladı.

Altın üretime, yatırıma katkı sunarsa ülkeye faydalı olacağını aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, vatandaş dövizi evinde tuttuğu zaman ABD, Avrupa'ya sıfır faizli kredi açmış olduklarını dile getirdi.

Altın ve dövizin sisteme dahil edilmesinin önemli olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, kişilerin altın hesabının 650 bin liraya kadar devlet güvencesi altında olduğunu aktardı. Yılmaz, vatandaşların altınlarını saklama maliyetine katlanmadan güvenli bir ortamda altın olarak muhafaza ettiklerinde reel bazda getiri elde edebileceklerinin imkanına sahip olduklarını söyledi.

altin-wrno-cover.jpg

ALTIN İÇİN YENİ SİSTEM GELİYOR

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik mevcut sistemlerin geliştirilmesi gerektiğini aktaran Cevdet Yılmaz, yeni uygulamaların hayata geçirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Yılmaz bu süreçte bankaların daha aktif olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca vatandaşın yatırdığı altını ihtiyacı olduğunda çekebilmesi için bankaların fiziki altın teslimini kolaylaştırması önümüzdeki dönemde atılması planlanan adımlar arasında olduğunu duyurdu.

16662429-728xauto.gif

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.