Öcalan’ın üzerinden tehdit savurdular!

Öcalan’ın üzerinden tehdit savurdular!
Cezaevinden çıkan Hatip Dicle, İmralı canisini ziyaretedip, ondan aldığı talimatlarla yine tehditler yağdırdı: “Hükümeti uyarıyoruz. Ya savaş, ya barışın tamortasındayız. Öcalan’ın taslağı boşa çıkmasın”

İmralı’dan gazı aldı: Ya savaş...

AKP iktidarının sözde çözüm süreci pazarlığında “yok” dedeği bebek katili Öcalan’ın şartlarını içeren taslağa DTK sahip çıktı. DTK’nin 1’inci Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Eşbaşkan Selma Irmak, “Diyoruz ki son görüşmedeki taslak bizim için de esastır ve bu eksende adım atılmadır. Adım atılmazsa şartlar değişecektir” ifadelerini kullandı. Irmak, çözülme sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yalanlamasına rağmen özerkliğin 2015’te artık yaşam bulması gerektiği ve bunun için de çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Irmak, “Özerklik istiyorsak, geleceğimizi demokratikleştirmek istiyorsak en başta dilimizi öğrenmeli, onu konuşmalı ve yaşamın her alanında kullanmalıyız” dedi.

Savaş ve Barış

Irmak’tan sonra DTK Eş Başkanı Hatip Dicle de bir konuşma yaptı. Dicle, şunları söyledi: “Geldiğimiz tarihi kavşakta hem hükümetin hem bu süreçten sorumlu olan herkesin hatırlaması açısından yakın tarihimize biraz göz atmak istiyorum. Osmanlıca bir söz vardır. ‘İnsan hafızası unutmakla engellidir.’ Bu nedenle bu kavşağa nasıl geldik, bu günlerin kıymeti nedir? Öcalan’ın en son sunduğu KCK’nin bütün birimlerinin kelimesine dokunmadan arkasında olduğu müzakere taslağının kıymetinin hem bizler açısından hem de hükümet nezdinde iyi anlaşılması gerekir.” Dicle, içerisinden geçilen süreci, “Savaş ve barış için öyle bir noktadayız ki. Barış, elimizi uzatacağımız kadar yakın ama aynı zamanda sırat köprüsünden de geçeceğimiz bir noktadayız” şeklinde değerlendirdi. Dicle, Kürt sorunun çözümü noktasında yaşanan tarihi dönemlere değinerek, örnekler üzerinden giderek, devletin her defasında Kürt özgürlük mücadelesinin ve Öcalan’ın sunduğu fırsatları değerlendiremediğini ifade etti. Dicle, şunları söyledi: “Bugün gelinen noktanın çok önemli olduğunu ve Öcalan görüşmede ’Hükümete söyleyin bu son şanstır. Bu taslak üzerinde en geç Nisan’a kadar mutlaka bir siyasi çözümü yakalamalıyız. Aksi takdirde sabrımın son noktasındayım. Bir hafta on gün sonra bekliyorum’dedi. Ama 14 gündür daha adaya gidip Öcalan’ın sadece Kandil’in mesajını çok şeffaf bir şekilde iletebiliriz. Hükümetin halen taslak hakkında ne düşündüğünü bilmiyoruz.”
Boşa çıkarmayız!
 “Hükümeti uyarıyoruz” diyen Dicle, konuşmasını tehdit dolu cümlelerle tamamladı: “Bizim yapacağımız analizleri kendileri de yapabilirler ama bulunduğumuz noktanın kıymetini sadece biz değil onlar da bilmelidir. Biz özgür irademizle bu yolda yürüyoruz. Ama Öcalan’ın ortaya koyduğu taslağı boşa çıkarmaya ya da oyalamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kimse kabul edemez. Sorunun muhatapları bizim halklara duyduğumuz sorumluluk gereği canı gönülden haykırdığımızı duymak zorundadırlar.”