Deniz Çoban: İrfan Can'a kırmızı yanlış karar, 2 kırmızı daha çıkmalıydı

Deniz Çoban: İrfan Can'a kırmızı yanlış karar, 2 kırmızı daha çıkmalıydı
Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile oynadığı maçta İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart görmesi maçın önüne geçti. Deniz Çoban, Beirsports'taki programda kararı Konyaspor-Beşiktaş maçını örnek göstererek eleştirdi

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında İrfan Can Kahveci''nin Siopis''in ayak bileğine basması ve hakem Zorbay Küçük''ün VAR''daki Mete Kalkavan''ın uyarısıyla kırmızı kart göstermesi karşılaşmanın önüne geçti.

Beinsports''taki Trio programında eski hakem Deniz Çoban, pozisyonla ilgili yorum yaparken, Konyaspor-Beşiktaş maçını örnek gösterdi.

Çoban, şunları söyledi:

- Bir kırmızı kartın olması için olmazsa olmaz şey yaralayıcılıktır. Kramponun vidalarıyla yapılan hamle gaddarca olmaya yakındır. Bu nedenle kırmızı kart düşünülebilir. 

- Kimse çok acımasız bir basma diyemez. Kriterlere bakarak pozisyon sarı mı, kırmızı mı diye bakmak gerekir. 

- İyi niyet önemlidir ama bazen iyi niyetli pozisyon da kırmızı kart gerektirir. 
- Kesinlikle İrfan Can''ın kötü bir niyeti olmadığı ortada. İrfan Can''ın topuğunun yerde olması da bir kriterdir. Böylece güç transferinin tam gerçekleşmediği belirtilir. 
- Ayaktaki bir mücadelede bileğin üstüne basıyorsa bu temas noktası önemlidir ama burada oyuncu kayarak gelmiş, ayağı yerde. VAR neden karıştı, neden davette bulundu bilmiyorum.

- Konyaspor-Beşiktaş maçını bugünkü VAR hakemi Mete Kalkavan yönetiyordu. Konyasporlu Mpoku, Beşiktaşlı Pjanic''in ayak bileğine aynı böyle basmıştı. O zaman Kalkavan sarı kart göstermişti. Bugün neden kırmızı kart uyarısı yaptı anlayamadım. Daha doğrusu VAR bu pozisyona neden karıştı?

- VAR''a gitme kararını aldıktan sonra Fenerbahçe kulübesi adeta baraj yaptı oraya. Orda Zorbay Küçük ayrı dert anlatıyor, 4. hakem ayrı anlatıyor. Otorite gelmiş oraya 4. hakemin oradan ayrılması lazım. 

- İhtiyaç olunca içeri girmiyorlar. Yokken içerdeler. Burada mutlaka bir disiplin hareketi lazım kulübeye. 

- Mert Hakan''ın arkadan hakeme yaklaşmasına disiplin lazım, İsmail Kartal''ın 4. hakemi itmesine kırmızı kart ve ardından Mert Hakan''ın 4. hakemi tehdit etmesine de çok şey çıkar. Başlı başına yanlış.