Yazıcıoğlu cinayeti hakkındaki önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Yazıcıoğlu cinayeti hakkındaki önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Meclis'e sunulan aralarında merhum Yazıcıoğlu'nun da yer aldığı faili meçhullerin araştırılmasına ilişkin soru önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Önergenin tartışıldığı oturuma BBP Lideri Destici'nin katılmaması ise dikkat çekti.

BBP'nin eski lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli isme ilişkin faili meçhul cinayetlerin araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ilk imza sahibi olduğu önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

OdaTV'nin haberine göre, CHP grubunun önergesine İYİ Parti'den destek gelirken, Mustafa Destici'nin Meclis Genel Kurulu’na önergenin oylanacağından haberi olmasına rağmen oturuma katılmadığı iddia edildi.

Mustafa Destici önerge üzerine öğlen saatlerinde yaptığı konuşmada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün zaten araştırıldığını belirtti.

Destici, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu hususla ilgili, Meclis araştırması komisyonunun tekrar kurulmasıyla ilgili bizim avukatlarımızla birlikte yaptığımız bir çalışma var. Yine, ben inanıyorum ki Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti gruplarının oluruyla bu komisyon kurulacaktır." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Meclis'te söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu "Bir kere devletine ihtiyacı vardı orada devletini bulamadı. Devletini orada bulamamış olmanın halen sorumluluğu Meclis'tedir. O karlı dağda belki ömrü boyu hizmet ettiği devletini bir kez görmek istedi ama devlet o gün karlar altında kaldı" ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlunu, "Devleti her istediğinde, devletinin her ihtiyacı olduğunu düşündüğünde kanı, canı, istikbali ve fikriyle adanmışlığın remzi bir kahraman" olarak tanımlayan Ağıralioğlu, "Bedel ödemek, yanlışların hesabını vermek, devlet için aydınlarının, münevverlerinin, fikir adamlarının, siyaset adamlarının gizlide kalmasından doğacak komplikasyonlarla karşılaşmaktansa bunlarla yüzleşmek, hesabını vermek, bu hesap içerisinde devletin konuşabildiklerinden bir rahmet havzası oluşturmak bizim devletimiz için evladır, iyidir. Dolayısıyla, Muhsin Başkan dâhil, gizlide kalmış, kenarda kalmış, istifhama konu olacak ne kadar iş varsa hepsini aydınlatmak bu milletin vekilleri olarak bizim namus borcumuzdur. Bu borcu ödemeye, münhasıran, polemik mevzusu olmasın diye biz bu mevzuda hassasiyet de taşımak zorundayız. Mutabakatla bu işlerin üstüne gitmek bu Meclisin namus borcudur diyorum" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu'nun 3 dakikada anlatılamayacağını dile getiren Ağıralioğlu, konuşmasının devamında konuya hassasiyet gösteren CHP'li vekillere de teşekkürlerini iletti.

BBP'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili BBP'den açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1)CHP'nin, "faili meçhul cinayetler"le ilgili önerisi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Hrant Dink isimleriyle başlayan genel kapsamlı bir metindir. Bu metnin başlığında Muhsin Yazıcıoğlu adı olmadığı gibi, içeriğine, çok sayıda isimle birlikte eklendiği ancak oturum sırasında milletvekilleri tarafından öğrenilmiş, dolayısıyla Genel Başkanımızın iddia edildiği şekliye, önceden bir bilgisi olmamıştır. Önerinin sadece şehit liderimiz Muhsin Yazıoğlu'yla ilgili olduğuyla ilgili haberler maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. 2)Genel Başkanımız, konuyla ilgili, hukukçularımızla birlikte, kapsamlı ve yargı süreciyle eşzamanlı yürütülecek bir önerge çalışması yapmakta ve süreç bu şekilde devam etmektedir. 3) Genel Başkanımızın Meclis konuşmasında da vurguladığı gibi, bölücü terörün Meclis'teki uzantılarıyla yan yana gelebileceğimiz hiçbir konu yoktur, olmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

 

 

İlgili Haberler