"Yediği tokat iktidarı sersemletti!"

"Yediği tokat iktidarı sersemletti!"
Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik soruşturmanın 3,5 yıl sonra raftan indirilmesini değerlendirdi.

Fatih Erboz / Ankara

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Genel Başkan Meral Akşener hakkında 2016 yılında açılan FETÖ soruşturmasına getirilen gizlilik kararına sert tepki gösterdi. Halk TV'de yayınlanan "Türkiye Nereye" adlı programda açıklamalar yapan Seymen, Akşener'e dava açılması durumunda İYİ Parti olarak sessiz kalmayacaklarını vurguladı. "Aslında ortada bir dava yok, savcılık tarafından yürütülen bir soruşturma var" diyen Seymen, şöyle konuştu:

"2016 yılında partimiz kurulmadan evvel Sayın Genel Başkanımızın MHP içindeki demokrasi mücadelesi sırasında başlatılan bir soruşturma bu. Öyle anlaşılıyor ki, 2016 yılından 2019 yılına kadar rafta bekletilmiş. Yani o arada savcılık makamı 3.5 yıl boyunca delil toplama işine girmemiş diye tahmin ediyoruz. Bu soruşturmanın nedeni iktidar partisinin 31 Mart seçiminde uğradığı yenilgidir. İktidar partisi, seçmenden yediği tokatla sersemlemiş durumda. Hem Sayın Canan Kaftancıoğlu'nun hem Sayın Genel Başkanımızın bu şekilde yargılamalarıyla gündem meşgul edilmeye çalışılıyor. Böylece seçim yenilgisinin vatandaşlar tarafından unutulmasını sağlayarak kendi içlerinden kurulmaya çalışılan yeni oluşuma katılacak arkadaşlarına aba altından sopa göstermeyi düşündüklerini hissediyorum. Ben Sayın Genel Başkanımızın avukatı sıfatıyla geçen cuma günü mahkemeden bu gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettim. Önümüzdeki hafta eğer bu gizlilik kararı kaldırılırsa, - ki bence öyle olmalı- bu soruşturma Türk milletinin gözü önünde şeffaf bir şekilde gerçekleşmeli. Hep beraber dosyanın içinde ne var, ne yok göreceğiz. Sayın Genel Başkanımızın saklayacak, gizleyecek bir şeyi yok. Dosya açık bir şekilde tartışılır, incelenirse biz de savcılık makamına gerekli tüm belgeleri kayıtları vermeye hazırız."

"Bu soruşturmadan bizim haberimiz yokken Mayıs ayının 28'inde savcılık makamı Sulh ve Ceza Mahkemesi'nden gizlilik kararı istiyor. Gerekçe, şüphelinin vekili ve kendisinin bu soruşturmadan haberdar olup delilleri karartma ihtimalini bertaraf etmek. Ama biz şu soruyu soruyoruz: 3.5 yıl boyunca hangi delili toplamadınız? Eğer şüphelinin bu delilleri karartma ihtimali varsa 3.5 yıl içinde bu karartmayı çoktan yapmıştır. 3.5 yılın sonunda bu dosya tam da İstanbul seçimleri iptal edildikten sonra niçin raftan indirilerek tekrar hareket kazandı? Dosyalar raflardan indirip muhalefet partilerini korkutmaya çalışıyorlar ama milletimiz bu korkuları çoktan aştı. Artık bu hamleler kendilerine negatif olarak yansıyor. Sayın Genel Başkanımıza yargı yolunun açılması durumunda İYİ Parti demokrasi çatısı altında çok sert tepki verir. Zaten bizden önce millet buna sert tepki verir. Ayrıca bu tepkiyi seçmen İstanbul'da verdi. Yani 13 bin 400 oy farkı 806 bine çıktı. Sayın genel başkanımızı ne kadar araştırırlarsa araştırsınlar hain FETÖ ile bir bağlantısını bulamazlar."

"BÖYLE SORUŞTURMA OLMAZ"

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Genel Başkan Meral Akşener hakkında 3 yıl önce açıldığı ortaya çıkan FETÖ soruşturmasına sert tepki göstererek "Bunu bütün milletimiz adına kınıyorum" dedi. Ankara'da yapılan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası 20. Olağan Kongresi'ne katılan Koncuk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Meral Akşener hakkında 3 yıl önce açılan FETÖ soruşturmasını hatırlatarak şunları söyledi: "Sayın Meral Akşener'e FETÖ'den soruşturma açıldığını yeni duyduk. Bu anlayışı kınıyorum. Böyle bir anlayış olamaz. Yani yıllarca FETÖ ile omuz omuza, kol kola olacaksınız, sonra Meral Akşener gibi bir vatansevere, bir Türk milliyetçisine FETÖ soruşturması açacaksınız. Böyle bir şey olmaz. Yerel seçimler sonrası Türkiye'nin normalleşmesi gerekir. İstanbul seçimlerini gördük. Bu aziz milletin demokrasiyi savunmak adına, millet iradesini korumak ve kollamak adına, bundan sonra Türkiye'de seçimlerin bir anlamı olması adına İstanbul'da nasıl bir tavır koyduğunu gördük. Bundan elbette AK Parti, bütün siyasi partiler dersini alacak. Bu millet böyle her denileni kabul eden bir millet değildir. Bu millet feraset sahibi, büyük bir millettir. Onun için bu İstanbul seçimleri sonuçlarını falan da değerlendirdikten sonra çıkıp da Meral Hanım gibi vatansever bir insanla ilgili böyle iddiada bulunulamaz. Bunu bütün milletimiz adına, demokrasimiz adına kınadığımı ifade ediyorum."