Yemek siparişlerini artık böyle taşıyorlar. Vatandaş da kurye de şikayetçi.

Yemek siparişlerini artık böyle taşıyorlar. Vatandaş da kurye de şikayetçi.
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bazı sitelere motorla girişleri engellenen motokuryeler, sıcak ve ağır ürünler taşıdıklarını belirterek, karardan dönülmesini talep etti.

İzmir Karşıyaka’da bulunan bazı siteler, korona virüs salgını nedeniyle kuryelerin, sitelere giriş çıkışlarını durdurdu. Karar nedeniyle motokuryeler, sipariş götürdükleri evlere, motorlarını site önünde bıraktıktan sonra yürüyerek götürebiliyor. Bu karar nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten motokuryeler, karara karşı protesto gerçekleştirdi.

izmirli-motorlu-kuryeler-sitelere-giris-yasagina-tepki-gosterdi-9031-dhaphoto1.jpg

“TESLİMAT SÜRELERİNDE CANIMIZDAN OLUYORUZ”

Yasakların acilen kaldırılması gerektiğini belirten Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, "Özellikle pandemi döneminde siparişlerimiz oldukça arttığı için teslimat sürelerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların yanı sıra özellikle Mavişehir'de bulunan bazı site yönetimlerinin aldığı kararlar bizi daha da üzüyor. Aldıkları karara göre motorlu kuryeleri içeri almıyorlar. Motosikletlerimizi güvenlik noktasında bırakıp sipariş veren daireye yürüyoruz. Hem sıcak ürün hem de ağır ürünler taşıyoruz ve site içine motosikletlerimizle giremediğimiz için zaman kaybediyoruz. Kaybettiğimiz zamanı telafi edebilmek için de teslimat sürelerinde canımızdan oluyoruz" dedi.

izmirli-motorlu-kuryeler-sitelere-giris-yasagina-tepki-gosterdi-9031-dhaphoto4.jpg

SİTE SAKİNLERİ DE KARARDAN MEMNUN DEĞİL

Site sakini Fulya Coşkunol da alınan kararın yanlış olduğunu belirtti. Coşkunol, "Pandemi döneminde kuryelerin iş yükü oldukça arttı. Biz de sürekli yemek siparişi veriyoruz. Ancak kuryeler, motosikletleriyle sitemizin içlerine giremiyorlar. Hem bizim için hem onlar için bu bir aksaklık. Özellikle yağışlı havalarda siparişlerimiz ıslanabiliyor. Bunun yanı sıra kuryeler de ıslanıyor. Umarım site yönetimi bu konuda doğru kararı verir" dedi.

izmirli-motorlu-kuryeler-sitelere-giris-yasagina-tepki-gosterdi-9031-dhaphoto7.jpg

Site sakini Zeynep Hasdemir de "Bir süredir kuryeler, sipariş getirdiklerinde motosikletleriyle içeriye alınmıyorlar. Bu durum hem onlar hem de bizler için sorun oluyor. Yemeklerimiz bu sürede soğurken onlar için de enerji kaybı oluyor. O yüzden bu karardan vazgeçilmesi gerekiyor. İş yoğunlukları da oldukça arttı. Bizlerin de onlara yardımcı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

izmirli-motorlu-kuryeler-sitelere-giris-yasagina-tepki-gosterdi-9031-dhaphoto10.jpgizmirli-motorlu-kuryeler-sitelere-giris-yasagina-tepki-gosterdi-9031-dhaphoto13.jpg