Dilipak, Şengör’ün cenazesinde ne yapacağını açıkladı. Kavga çıkaracak sözler

Dilipak, Şengör’ün cenazesinde ne yapacağını açıkladı. Kavga çıkaracak sözler
Abdurrahman Dilipak, Celal Şengör’e “Dinsiz” derken “Bu adamı ölünce camiye getirip önümüze koyup, bize “nasıl bilirsiniz” diye sormasınlar, eğer, bu ikrar üzere ölürse, ne diyeceğim belli” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak, Hz. Musa ve Hz. İbrahim peygamberlerin yaşamadığını iddia ederek ''masal diyen Celal Şengör''e köşesinden yanıt verdi.

Bugünkü köşe yazısında Şengör''ün ifadelerini hatırlatan Dilipak, "Allah var, ahiret günü var, Peygamber Allah’ın elçisi” mi diyecek. Öyle diyecek, yani bunlar “masal” diyecek, zaten onun için bunlara “dinsiz” diyoruz. Bu adamı ölünce camiye getirip önümüze koyup, bize “nasıl bilirsiniz” diye sormasınlar, eğer, bu ikrar üzere ölürse, ne diyeceğim belli. " dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak''ın yazısı şu şekilde:

Öte yandan, “akıl yaşta değil, başta” derler. Hırsız “hırsızlık” yapar, katil “adam öldürür”, fahişe “fuhuş” yapar. Dinsiz de dinsizliğini yapacak. Ne yani, “Allah var, ahiret günü var, Peygamber Allah’ın elçisi” mi diyecek. Öyle diyecek, yani bunlar “masal” diyecek, zaten onun için bunlara “dinsiz” diyoruz. Öbür türlü dese, zaten ya Müslüman olur ya da münafık olurdu.

Yurttaşlarımız bu tartışmaya kendince mizahi bir bakış getirmiş: “Prof. Dr. Celal Şengör, bir jeolog. Yurtdışında sayılı üniversitelerde ders verdi. Bol sertifikalı biri. Fakat ‘dışkısını yedikten’ sonra toparlayamadı, metastaz yapmış olmalı, Hazreti İbrahim’in tarihsel olarak var olmadığını, hatta Hazreti Musa ve İsa’nın bile hikayelerden ibaret olduğunu savundu. Kutsal kitap olarak kabul edilen Tevrat, İnciller ve Kur’an için de ‘Onlar masal’ dedi” diye bir paylaşım yapmış sosyal media’da.

Şengör’ün sözlerinden çok, beni, bizim Üni’lerimizden birinin cafe’sindeki “müzik akşamı”nda başörtülü kızların kızlı erkekli, disko havasında dans edişleri yaralar beni, hem arkasındaki vakıf, hem mekanın tarihi arka planı olarak.

İlgili Haberler