Yeni Akit yazarının Montrö öfkesi! Hangi AKP'lilere ateş püskürdü

Yeni Akit yazarının Montrö öfkesi! Hangi AKP'lilere ateş püskürdü
Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu bugünkü köşesinde, Montrö sözleşmesini savunanları hedef aldı.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “Bir mayın “Montrö tapumuz” efsanesini bitirdi!” başlıklı yazısında Montrö’ye destek veren emekli amiraller ve AKP’lileri eleştirdi.
 
Karahasanoğlu, İstanbul Boğazı’na geldiği belirtilen mayınlara değindiği yazısında, Montrö’nün konu hakkında geçersiz kaldığını öne sürdü.

"AK PARTİLİ BAZI İSİMLER BİLE..."

Akit yazarı, şunları kaydetti:

“104 emekli amiralin darbe imalı bildirisini boşverin. AK Partili bazı isimler bile, zaman zaman “Montrö Sözleşmesine bağlıyız” diyorlar.. Haydi bağlı olsunlar. O da sorun değil..

Emekli amirallerin, kemalist zihniyetli isimlerin tekrarladığı üzere, onlar da “Montrö Türkiye’nin tapusudur” diyorlar.. Daha iki gün önce Milli Güvenlik Kurulu toplandı..

 Sonuçta yaptıkları açıklamada, Montrö Sözleşmesine atıf yapılıp, şunlar söylendi:

‘Türkiye’nin Karadeniz’de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesinin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetlerini sürdüreceği belirtilmiştir.’

Açıklamaların, içi boş cümlelerin devamını getirebilirim.. Daha nice siyasetçi, daha nice monşer, daha nice gazeteci, daha nice akademisyen, Montrö Sözleşmesini, adeta bir tabu gibi görüp, bir de üstelik Türkiye’nin uluslararası arenada tapusu olarak tanımladılar...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının hemen ardından, “Bak bak. Gördün mü? Montrö ne kadar önemli imiş. ne kadar gerekli imiş. Bizim güvenliğimiz konusunda ne büyük önemi varmış” edebiyatı yaptılar..”

 
"BUNUNLA İLGİLİ BİR MADDE NİYE YOK"

“Bu ülkenin ekmeğini yiyen nice insan, maalesef ki maalesef, yabancı gemilerin avukatlığına soyunup, “Montrö’ye sahip çıkmamız gerekir” diyerek, o gemilerin bedava geçişlerini savundular…” diyen Karahasanoğlu şöyle devam etti:

“Karadeniz’den serseri mayın diyebileceğimiz mayın boğazları da geçip, Sarıyer''e kadar gelmiş.

Haydi bakalım, Montrö’cüler toplanıp, bu işe bir çözüm bulsunlar.. Biz savaşa girmeyecektik..

Montrö bize bu güvenceyi veriyordu. Savaşa girmeyince, savaştan bir zarar da görmeyecektik.. Bu mayın, çarptığı gemiyi batırabilirdi diyen, Türkiye’nin resmi yetkilileri..

Montrö Sözleşmesinde, bununla ilgili bir madde niye yok?”

İlgili Haberler