Yeni dalga göz göre göre geliyor

Yeni dalga göz göre göre geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın “59 ülkeden 25 bin vatandaş Ramazan ayına kadar Türkiye’ye getirilecek” açıklamasının ardından bir otobüsün içine maskesiz, sosyal mesafe ve hiçbir tedbir alınmadan dolduruldu. Irak’ta yer alan fotoğraflar ise endişelendirdi.

Uzmanlar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs tedbirlerinin sıkı bir şekilde uygulanmaya devam edilmesi gerektiğini ve yeni bir dalgalanma olmadığı müddetçe pik seviyeyi önümüzdeki 1-2 hafta içinde yakalanacağını belirtmişti. Ancak yurt dışından getirilen vatandaşın durumu ise korkuttu.

TÜRKİYE’YE DOĞRU YOLA ÇIKTILAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 59 ülkeden 25 bin vatandaşın Ramazan ayına kadar Türkiye'ye getirileceğini açıklamıştı. Bu çerçevede çoğu kritik ülkelerden binlerce vatandaş hava ve kara yoluyla Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bu vatandaşlardan bir bölümü de Irak'tan geldi. Bağdat'taki Cairo Mall alışveriş merkezi inşaatında çalışan ve yaklaşık bir aydır şantiyede mahsur kalan 63 Türk işçi de otobüslere bindirildi.

İşçilerin Türkiye’ye getirildiği tahliye operasyonların ne kadar sağlıklı yapıldığına dair ise soru işaretleri ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde, ne sosyal mesafe ne de diğer izolasyon tedbirlerinin hiçbirinin uygulanmadığı açıkça görülüyor.

irak-isci-foto-sozcu-16-9-1587388707-880x495.jpg

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ise, söz konusu fotoğrafa ilişkin daha önceki durumlarını bilmiyorum ama bu yolculukla enfekte olurlar diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu bizim ve bakanlığın olmamasını şiddetle tavsiye ettiğimiz bir fotoğraf. Burada ne sosyal mesafe var, ne maske var bu bildiğiniz işçi taburu… Devlet bunu yaparsa, vatandaştan “Evde kal, sokakta birbirine yanaşma, maske tak” demesinin anlamı kalmaz. Karantinaya girecek olmalarının önemi yok. Karantina insanları girdiği an arındıran bir şey değil ki… Daha önceki durumlarını bilmiyorum ama bu yolculukta enfekte olurlar”