Yeni havalimanı nerede, nasıl gidilir? İETT seferleri

Yeni havalimanı nerede, nasıl gidilir? İETT seferleri
Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Yeni Havalimanı nerede, nasıl gidilir, İETT seferleri ve ulaşım ücreti ne kadar? Yeni İstanbul havalimanına en kolay ulaşım yolunu sizler için derledik...

Yeni havalimanı nerede, nasıl gidilir? İETT seferleri

Yeni havalimanı nerede! Herkes bu soruyu soruyor. Bunun nedeni ise dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapıldı ve havalimanının ismi açıklandı. Biz de merak edenler için havalimanına nasıl gidilir, İETT seferleri ve ulaşım ücreti ile ilgili detayları yazdık. İşte ayrıntılar... Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın faaliyet dışındaki alanları 'millet bahçesi' olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Şu andaki kapalı alanları da İstanbulumuzun en büyük fuarı haline getireceğiz. Orası Atatürk Havalimanı ve burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun" dedi. Dünyanın en yoğun üç havalimanın yüzölçümleri İstanbul Yeni Havalimanı ile karşılaştırıldığında, en yakın rakibinin İstanbul'un yarısı büyüklüğünde olduğu görülüyor. Öyle ki, söz konusu üç havalimanı içinde en büyük alana sahip Dubai Uluslararası Havalimanı, 35 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilmiş durumda.

YENİ HAVALİMANI NEREDE

OTOBÜS İLE: İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Havaalanından şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde 30 TL, en sık sefer düzenlenen hat ise 18 TL ile Yenikapı-Sirkeci.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şu şekilde: Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy,Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy.

METRO İLE: İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda hizmete açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 sonunda hizmete açılması planlanıyor.


TAKSİ İLE: İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, yeni havaalanına yapılacak taksi hizmetleri konusunda İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaştı. İlk etapta 660 taksinin çalışacağı havalimanında talebe göre taksi sayısı artabilecek.

ÖZEL ARAÇLA: İstanbul Yeni Havalimanı’na özel araçla ulaşım için en kolay güzergah üçüncü köprü üzerinden sağlanıyor. Havalimanındaki kapalı ve açık otopark kapasitesi 40 bin. İstanbul Yeni Havalimanı'na özel araçları ile gelen yolcular, iki ay süreyle (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkından ücretsiz olarak faydalanabilecek. Çok sayıda oto kiralama ofisinin de yer alacağı havalimanında ulaşımı kolaylaştırmak adına paylaşımlı araç uygulamalarının da faaliyete geçmesi bekleniyor.

YENİ HAVALİMANI ULAŞIM ÜCRETİ NE KADAR

Yeni havalimanına en yakın hattın mesafesinin 10, en uzak mesafe olan Pendik’in 93 kilometre olduğunu söyleyen Uysal, “En uzak mesafe olan Pendik–Havalimanı 30 TL, en kısa mesafe de 12 ila 20 TL arasında. Bu rakam daha sonra enflasyon oranlarına göre değişebilecek. Fiyatlarımız, tek başına kendi araçlarıyla ya da başka araçla kıyaslandığında yüksek değil. Yolcular akıllı telefon üzerinden hangi merkezden nasıl hangi saatte kalkış olduğunu elektronik takip sistemiyle takip edebilecekler. Belirlediğimiz 5 nokta, İstanbul’un ulaşım haritası belirlenerek yapıldı. Raylı sistem, deniz ulaşımı, toplu ulaşım araçlarına ulaşım noktaları dikkate alındı” diye konuştu.

YENİ HAVALİMANI İETT SEFERLERİ

İstanbul Yeni Havalimanı'na  ulaşımı sağlayacak İETT ve Havaist hatları belli oldu.

Türkiye’nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı’nın 29 Ekim’de resmi açılışı yapılacak. Yeni Havalimanına; Havaist'in İST1-İST2-İST7 ve İST19 hatları ve İETT'nin H2-H3 ve H4 hatlarıyla yolcular ulaşabilecek.

Buna göre HAVAİST hatları ve durakları;

İST1 hattı Yeni Havalimanı-Yenikapı hattı sırasıyla Yenikapı Bakırköy İDO, Kuleli, Başakşehir Metrokentten geçerek Yeni Havalimanına ulaşacak.

İST2 hattı Yeni Havalimanı-TÜYAP hattı sırasıyla TÜYAP, Cumhuriyet Mahallesi, Bahçeşehir Merkez'den geçerek Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

İST7 hattı Kozyatağı Metro-Yenihavalimanı hattı; Kozyatağı Metro, Tepeüstü, Kavacık Köprüsü Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

İST19 Taksim-Beşiktaş-Yeni Havalimanı hattı; Abdülhak Hamit Caddesi, Beşiktaş Meydan, Zincirlikuyu Metrobüs ve Göktürk Emniyet Amirliği'nden geçerek Yeni Havalimanına ulaşacak.

İETT hatları ve durakları;

H2 hattı sırasıyla Mecidiyeköy Metrobüs, Çağlayan, Nurtepe, Hasdal, Kemer Yolu, Orman Yolu, Kıyı Emniyeti ve İhsaniye Kavşağı’ndan geçerek, Yeni Havalimanına ulaşacak.

H3 Yeni Havalimanı-Halkalı hattı ise Gümrük, 4.Cadde, Rumeliler, Atatürk Mahallesi, Demirciler Sitesi’nden geçerek Yeni Havalimanı’na ulaşacak.

H4 Yeni Havalimanı-Atatürk Havalimanı hattı Atatürk Havalimanı, Bahçeşehir Metrokent' ten geçerek İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

Havalimanı Ocak 2019 tarihine kadar tam kapasite olarak hizmet veremeyeceği için planlanan otobüs saatleri aşağıdaki uçuş planına göre kademeli olarak hizmet verecektir.

hava23.jpg

ssa-003.jpgass-005.jpg