Yeniçağ bugün bu başlıkla çıktı

Yeniçağ bugün bu başlıkla çıktı
Tüketici Örgütleri Federasyonu Başkanı Fuat Engin, gelen zamlarla tüketicinin yaşama şansının kalmadığını belirterek, vatandaşın çıkmaz sokakta olduğunu belirtti. Engin, "Yaşadığımız en kötüsü değil, daha kötü günler tüketicilerimizi bekliyor" ifadesini kullandı

''BİRLİKTE HAREKET EDİN'' ÇAĞRISI

Vatandaşın çaresizliğini gözler önüne seren Engin, "Marketin birisinde Türk Şeker 11 lira, hemen yanında özel marka küp şeker 19 lira. Ayçiçeği yağını 26 liraya aldım, iki gün sonra 37 lira oldu. Tüketiciler, bu ağır şartları gündeme taşımalı. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

İKTİDAR NEDEN ÇÖZÜM ARAMAZ

Meyve ve sebze fiyatlarının yanına yaklaşılmadığını vurgulayan Başkan Engin, şöyle konuştu: Pazarlarda bile yeşillik alamaz olduk. Salata etle yarışır oldu. En ucuz meyve 15 lira. Bu gidişle dar gelirlinin yaşama imkanı kalmadı. Ne yazık ki iktidar da çözüm için hiç bir çaba harcamıyor.

ET PAHALI DEĞİL ALIM GÜCÜ YOK!

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç, "Girdi maliyetleri hesaplandığında etin fiyatının hiç de pahalı olmadığı ortada, ancak tüketicinin alım gücünün şartlara göre oldukça düşük" dedi.

MOBİL GÖRÜŞMEYE DE ZAM

Yeni tarifeye göre, cep telefonu iile yapılan yurtiçi arama ücreti 87.53 kuruştan 1.23 TL''ye, yurtdışı aramanın dakika ücreti 12.23 TL''ye yükseltilirken, hat devir ücreti 23.32 TL oldu.

ESNAFA ÖZEL TARİFE ELEKTRİK

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, elektrikte esnafa özel faturalandırma sistemine gidilmesini istedi.

GENÇLERİ KAYBEDİYORUZ!

TÜİK verilerine göre 1 milyona yakın genç ne eğitimde ne de istihdamda yer alıyor. Lise çağında okulda olması gereken gençlerin önemli bir kısmının ise ne yaptığı ne yazık ki bilinmiyor.

FORBES: TÜRKİYE''NİN EN ZENGİNİ MURAT ÜLKER

Açıklanan listede Türkiye''den 4.7 milyar dolarlık serveti ile Murat Ülker birinci sırada yer aldı.En zenginler listesinde ikinci sırada 2.4 milyar dolarla Ferit Şahenk, üçüncü sırada Hamdi Ulukaya yer aldı. Verilerde, Türkiye''de dolar milyarderi kişi sayısının 24''e gerilediği görüldü.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler