Yeniçağ Gazetesi bugün bu başlıkla çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu başlıkla çıktı
Yeniçağ Gazetesi bugün "Markette poz vermekle fiyat düşmez" başlığı ile çıktı. Halkın sesine tercüman olan Yeniçağ'ı bayilerinizden tükenmeden alın.

Yeniçağ Gazetesi bugün bu başlıkla çıktı

Fatih Şahintürk/ Yeniçağ

Marketlerdeki  fahiş fiyat artışına tepki olarak geçen cumartesi günü Kısıklı''daki Tarım Kooperatif marketinden alışveriş yaparak, "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a tepki yağdı.

Markete eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile gelen Cumhurbaşkanı, burasının vatandaşların kesesine uygun bir yer olduğunu söyledi.

"Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var" diyen Cumhurbaşkanı şöyle konuşmuştu: "Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum."

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın "gayet  normal" bulduğu Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ürünlerin fiyatlarının diğer market fiyatlarına yakın olduğu gözlendi. Erdoğan''ın alışveriş yaptığı marketteki bazı ürünlerin fiyatları şöyle: 

1 kilo salkım domates 10.90, yeşil fasulye 12.50 lira, 400 gram fındık ezmesi 16.25 lira, 2 litrelik sızma zeytinyağı 79.90 lira, 2 litrelik ayçiçek yağı 64.90 lira, 32''lik tuvalet kağıdı 49.90 lira, 1 kiloluk ilk hasat çayı 36.90 lira, 3 kiloluk filiz çayı 107 lira. Markette 1 kilo beyazpeynirin satış fiyatı 46.50 lira, 1 kilo siyah zeytin 30.95 lira, yuvarlak kaşarın ise 54.90 liradan satıldığı görüldü. Burada 1 kilo şeftali 10.95, 1 kilo armut ise 10.90 liradan satılıyor.

Tayyip Erdoğan''ın, alışveriş yaptığı marketteki ürünlerin fiyatları için "Gayet uygun" ifadelerini kullanması sosyal medyada tepki topladı. Fiyatların uygun olmadığını belirten bir kullanıcı, Tarım Kredi Kooperatifi Marketi ve başka bir marketi karşılaştıran bir paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımda 1 kg barbunya Tarım Kredi Kooperatifi Marketi''nde 29.96 TL''den satılırken, aynı ürün başka bir markette 14,90 TL''den satışa sunuluyor. Diğer yandan, 1 kg baldo pirincin fiyatı da Tarım Kredi''de 23 TL''den satılırken, aynı ürün başka markette 12.25 TL''den satılıyor. Tarım Kredi''deki 1 kg toz şekerin fiyatı 7.45 TL, aynı şekerin fiyatı başka markette ise 5.85 TL. Tarım Kredi Kooperatifi Marketi''nde 5 litre ayçiçek yağı 79.90 liradan rafta yer alırken, başka bir markette 5 litre ayçiçek yağı 68.50 liradan daha ucuza satılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, "Fiyatlar uygun" sözlerine siyaset bilimci Burak Yıldırım, sosyal medya hesabından şu tepkiyi gösterdi:

"Asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu Türkiye''de etin kilosu 90 lira, 5 litre ayçiçek yağ 85, tavuğun kilosu 40 lirayken, 88 bin TL maaş alan Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan''ın market fiyatlarına ilişkin ''Fiyatlar gayet uygun'' diye açıklama yapması benim vicdanıma dokunuyor..."
Takipçilerinden gelen uyarılara da yanıt veren Yıldırım, "Birkaç kişi ''Cumhurbaşkanı Tarım Kooperatifi Marketlerinden bahsediyor, orada fiyatlar uygun'' yazmış. Arkadaşlar ben de zaman zaman Kooperatif Marketlerinden alışveriş yapıyorum. Ortada genel bir ucuzluk yok. Bazı ürünler daha ucuz bazı ürünler daha pahalı. Gidip bakabilirsiniz"
dedi.

İlgili Haberler