Yeniçağ'a saldırı Meclis gündeminde!

Yeniçağ'a saldırı Meclis gündeminde!
Gazetemize kar maskeli bir grup tarafından gerçekleştirilen çirkin saldırıya ilişkin CHP, Meclis’e soru önergesi verdi. Önergede “Yeniçağ ‘muhalif’ olduğu için mi saldırıya uğradı” diye sorulması dikkat çekti.

ANKARA / Hanife Açıkalın

Yeniçağ Gazetesi’nin İstanbul merkez binasına yapılan saldırı TBMM gündemine taşındı. CHP, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde saldırıyı gerçekleştiren kar maskeli kişilerin tespiti için inceleme başlatılıp başlatılmadığının, kamuoyuna açıklanmasını istedi.

CHP’nin önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Saldırıda binada önemli hasar meydana geldiği ifade edilmektedir. Saldırganların kar maskeleri taktıkları, yine saldırıda silah sesleri duyulduğu haberleri basına yansımıştır.

Yeniçağ Gazetesine yapılan baskında 20-30 kişi oldukları söylenen kişilerin tespiti amacıyla inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, incelemenin akıbeti nedir?

Saldırganların tespit edilebilmesi amacıyla bölgedeki mobese kamera kayıtları incelenmiş midir ya da incelenecek midir? 

Silah sesleri duyulduğu açıklamaları göz önüne alındığında, benzer olayların yaşanmaması adına ne tür somut tedbirler alınacaktır?”

Gazetenin muhalif bir tavır içinde olduğunu belirtilen önergede, “Yeniçağ Gazetesi "muhalif" olarak görüldüğü için bu tür bir saldırıya maruz kaldığı iddiası doğru mudur? İddialar ile ilgili olarak inceleme yapılarak akabinde kamuoyu bilgilendirilecek midir?” diye soruldu

2015 ve 2016 yıllarında hangi gazete ve televizyonlara saldırıların gerçekleştirildiğinin de kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen CHP, bu saldırılarda hangi faillerin yakalandığının ve yakalanan faillerle ilgili olarak hangi işlemlerin gerçekleştirildiğinin açıklanmasının önemli olduğunu belirtti.

İlgili Haberler