Yeniçağ'ın özel haberinden feyiz alan Abdulkadir Selvi kulisleri şaşırdı

Yeniçağ'ın özel haberinden feyiz alan Abdulkadir Selvi kulisleri şaşırdı
Yeniçağ’ın özel haberinden feyiz alan Abdulkadir Selvi kulisleri karıştırdı. İlk kez Yeniçağ’ın duyurduğu ittifak planını yeniymiş gibi duyurdu.

Yeniçağ günler önce ilk kez böyle gündeme getirmişti

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun koltuğu sallandığı için DEVA ve Gelecek Partisi ile kutsal ittifak kurmayı düşündüğünü iddia etti. Siyasetteki Kutsal İttifak planını ise Yeniçağ günler önce duyurmuştu.

İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Oğuzhan Asiltürk’ün kongre çıkışıyla gündeme oturan Saadet Partisi’ni köşesine taşıdı.

Selvi, yazısında Temel Karamollaoğlu’nun CHP ile ittifak yapmaktan dolayı Saadet Partisi’nde koltuğunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu iddia ederek, “Karamollaoğlu cephesinde bir formülden söz ediliyor. Buna 1991 modeli deniliyor. Refah Partisi, IDP ve MÇP’nin yaptığı ittifaktan söz ediyorum. Erbakan, Türkeş ve Aykut Edibali “Kutsal İttifak”la yüzde 10 barajını aşıp Meclis’e girmişlerdi.” dedi.

Selvi’nin yazısından günler önce Yeniçağ’da 17 Haziran’da Fatih Ergin imzalı yayınlanan haberin başlığı ise, “İşte Erdoğan’ın kutsal ittifak planı” şeklindeydi.

Yeniçağ’ın haberinde, AKP’li bir yetkilinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP, MHP ve SP’den oluşacak bir ittifakı 1991 seçimlerindeki Refah Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin yaptığı, Türk siyasi tarihine “kutsal ittifak” olarak geçen yapıya benzettiğini belirttiği aktarılmıştı.

Haberimizde, AKP’de hâkim olan görüşün, SP’nin dâhil olması durumunda ittifak içerisinde kalacak olan muhafazakâr oyların Cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalefetin adayına gitmeyeceği yönünde olduğu da belirtilmiş ve Erdoğan’ın bu şekilde Saadet Partisi ile Gelecek ve DEVA Partileri arasında bir ittifak kurulmasının da önüne geçmek istediği de ifade edilmişti.

İlk kez Yeniçağ’ın gündeme getirdiği siyasetteki kutsal ittifak planını Abdulkadir Selvi’nin Saadet Partisi üzerine kurgulaması, medya kulislerinde “Selvi kulisleri şaşırdı” yorumuna neden oldu.

İlgili Haberler