Yeşilçam’ın usta oyuncusu Zeki Alasya vefat yıldönümünde anılıyor

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Zeki Alasya vefat yıldönümünde anılıyor
Hayatı boyunca birçok tiyatro, sinema filmi ve dizide rol alan, Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularının başında gelen Zeki Alasya, vefatının 6. yılında anılıyor.

Zeki Alasya 8 Mayıs 2015''te karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 72 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.

Zeki Alasya''nın eşi Jülide Alasya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla özlemini şu sözlerle dile getirdi; "Her geçen yıl sensizlik daha zor gelse de, hayatla başa çıkmayı başarıyorum bir şekilde. Tekrar buluşacağımız güne kadar elini, ışığını üstümde tutmaya devam et sevgili. Seni çok seviyorum koca kafalı, koca yürekli adam. Nur içinde yat."

1998''DE "DEVLET SANATÇISI" UNVANINI ALDI

Siyasete atılmasının ardından sinemaya geri dönerek, Metin Akpınar''la 13 yıl aranın ardından bir araya gelen Alasya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1998''de "Devlet Sanatçısı" unvanına layık görüldü.

Alasya, yönetmenliğini Zeki Ökten''in yaptığı 1999 yapımı "Güle Güle" filminde Yıldız Kenter, Eşref Kolçak ve Şükran Güngör''le rol aldı.

İlk evliliğini Oya Hanım ile yapan ve bu evliliğinden Zeynep adında bir kızı olan Alasya, vefatına kadar devam eden ikinci evliliğini de Jülide Atak ile 2008''de gerçekleştirdi.

Kariyerinin son dönemlerinde daha çok dizilerde görülen, hayat verdiği karakterlerle özdeşleştirilen Zeki Alasya, uzun yıllar canlandırdığı rollerle bir komedi ustası olarak anıldı. Usta sanatçının beyaz perdeye veda ettiği son film ise 2009 yapımı "Aşk Geliyorum Demez" oldu.

Sanatçı, 2010''da "Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü" ile 2011''de 30. İstanbul Film Festivali''nden "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı.

Karaciğer rahatsızlığı sebebiyle 2 Nisan 2015''te hastaneye kaldırılan sanatçı, 8 Mayıs 2015''te tedavisi devam ederken hayatını kaybetti.

"Tarkan Altın Madalyon" filminde ilk ve son kez kötü adam rolünde yer alan, heykel ve araba koleksiyonları bulunan, Metin Akpınar''ın "Benim yarımdı, canım gitti." dediği Alasya''nın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı''na defnedildi.

İlgili Haberler