Yezidi kadın canlı yayında IŞİD'li terörist ile yüzleşti

Yezidi kadın canlı yayında IŞİD'li terörist ile yüzleşti
Yezidi kadın, 14 yaşındayken kendisine cinsel istismarda bulunan IŞİD'li terörist ile Irak kanalının canlı yayınında yüzleşti. Genç kadının IŞİD'li teröriste "Hayallerimi çaldın! Bunu bana neden yaptın? Çünkü ben Yezidi'yim değil mi?” diyerek seslendiği görüntüler bir anda sosyal medyada yayıldı.

Aşvak Hacı Hamid isimli Yezidi genç kadın, 14 yaşındayken kendisine cinsel istismarda bulunan IŞİD’li ile Irak kanalı IMD'nin canlı yayınında yüzleşti.

Aşvak Hacı Hamid isimli Yezidi kadının IŞİD'li teröristle yüzleştiği anlar, geçen yıl Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Yezidi Nadia Murad’ın erkek kardeşi aktivist Murad İsmail tarafından sosyal medya ağı Twitter’da paylaşıldı.

Görüntülerde Yezidi kadın kendisine cinsel istismarda bulunan IŞİD’liye “Bunu bana neden yaptın? Çünkü ben Yezidi'yim değil mi?” diyor. 

IŞİD’linin başını kaldırıp yüzüne bakmasını isteyen Hacı Hamid şu ifadeleri kullanıyor: 

Senin bir kız kardeşin var mı? Hislerin var mı? Onurun var mı? Hayatımı mahvettin. Bana cinsel istismarda bulunduğunda 14 yaşındaydım. Senin çocuklarının yaşındaydım. Hayallerimi çaldın. Bugün adaletsizlik, kahır ve yalnızlık yaşama sırası sizde..."

CANLI YAYINDA FENALAŞTI

Genç kadın, bu ifadeleri kullandıktan sonra canlı yayında fenalık geçirerek bayılıyor.