Yılbaşı tatili kaç gün olacak

Yılbaşı tatili kaç gün olacak
Yılbaşı tatili kaç gün soruları şu an on binler insan tarafından en çok merak edilen konulardan biri oldu. Yeni yılın yaklaşmasıyla tatil planları da şimdiden başladı. Peki kaç gün tatil olacak, 31 Aralık'ta okullar tatil mi?

Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık'ta okullar tatil mi? Büyük merak konusu oldu. Yeni yıl tatili hazırlıkları yapmak için vatandaşlar şimdiden tatil günlerini araştırıyor. Bu sene 31 Aralık Pazartesi gününe denk geldiği için okullar tatil olmayacak fakat 1 Ocak Salı günü resmi tatil olacak.

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN

Yılbaşı tatilini 4 güne çıkarmak isteyen vatandaş, 28 Aralık, 29 Aralık, 30 Aralık ve 1 Ocak tarihleri arasında izin yapabilirler. 1 Ocak resmi tatil olduğu için tatil günü sadece 1 gündür.

31 OCAK OKULLAR TATİL Mİ

Yılın son günü 31 Ocak 2018 Pazartesi gününe denk geldiği için okullar tatil değil.
Öğrenciler 2 Ocak 2019'da ders başı yapabilecek.

YILBAŞI NEDEN KUTLANIR

Yılbaşı’nın Hıristiyan dünyasının bayram olarak kabul ettiği Noel’le alakası yoktur. Hıristiyanlar arasında Noel kutlamaları Hz. İsa’nın doğum tarihi olarak kabul edilen 25 Aralık’ta başlar ve bir hafta devam eder. Dini bir özellik taşır. Bizim için ise yılbaşı sadece bir takvim olayıdır, hiçbir dini özelliği yoktur.

Yılbaşı için alışveriş yapılması, özel yemekler hazırlanması son yıllarda yaygınlaşmıştır. Yılbaşı gecesi genellikle akraba ve yakın komşular ile birlikte geçirilir. Günümüzde eğlence yerlerinde, turistik tesislerde yılbaşını geçirme yaygınlaşmaktadır. Bizde kutlanılan yılbaşı Hıristiyan dini ile ilgisi olmasa bile, yılbaşı için özel hazırlıklar yapılması ve kutlanması, Batı kültüründen bizim kültürümüze sirayet etmiştir.