Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi!

Yıldız Teknik Üniversitesi'ne millet bahçesi!
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampusu’na millet bahçesi projesi planlandığı ortaya çıktı. Tepki gösteren öğrenciler “YTÜ’de Millet Bahçesi İstemiyoruz!” başlığıyla imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasının ardından YTÜ rektörlüğü tarafından öğrencilere “Son günlerde Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi hakkında sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgiler verilmesi ve yanlış algı oluşturulmak istenmesi nedeniyle siz değerli öğrencilerimizi bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur” açıklamasıyla mail gönderildi.

"REHBERLERLE ÖZEL TUR"

Mailde “Yeni dikilecek ağaçlar, biyolojik göletler, yürüyüş yolları ve tarihi mekânlarıyla öğrenim gördüğünüz kampusunuz arkadaşlarınıza ve ailelerinize gezdirebileceğiniz bir millet bahçesine dönüşecektir” denildi. Millet bahçesi projesinin özellikleri anlatılan mailde “Millet bahçesi hafta içi geniş bir yelpazeye yayılmış 50 bin kişilik yıldız ailesine hizmet ederken, hafta sonları da belirli saatlerde milletimize açık olacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza, mezunlarımıza ve ailelerine hafta sonları bir program çerçevesinde Davutpaşa Millet Bahçesi’ni tanıtmak, Tarihi Hamam, Otağı Hümayun, Fil Ahırları, Osmanlı Koğuşu, Sancak Köşkü gibi tarihi mekânları gezmeleri ve yeni kurulacak olan bilim parkında hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için rehberler eşliğinde özel turlar düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.