Yılmaz Özdil Kılıçdaroğlu'na adres verdi. SADAT'ın ardından buraya git dedi. Sedat Peker de ''nihayet çözdüler beni'' dedi

Yılmaz Özdil Kılıçdaroğlu'na adres verdi. SADAT'ın ardından buraya git dedi. Sedat Peker de ''nihayet çözdüler beni'' dedi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SADAT hamlesi Türkiye gündeminde bomba etkisi yaratırken, Yılmaz Özdilden dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu'nun hamlesini "geç kalınmış olsa da olumlu bir gelişme" olarak değerlendiren Özdil, Sedat Peker'in Venezuela ve kokain ticareti iddialarını hatırlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yapılan olağanüstü MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi''nin kurucusu olduğu ‘SADAT’ın Beylikdüzü’nde bulunan merkezine giderek çarpıcı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu''nun SADAT hamlesi Türkiye gündeminde bomba etkisi yaratırken, SADAT hakkındaki tartışmalar ve Sedat Peker''in açıklamaları yeniden gündem oldu.

Sosyal medya hesabından SADAT gündemine ilişkin bir mesaj paylaşan Yılmaz Özdil, Kılıçdaroğlu''nun hamlesini "geç kalınmış da olsa" olumlu bir gelişme olduğunu belirterek Sedat Peker''in Venezuela-Türkiye arasındaki kokain bağlantısı iddialarını hatırlattı.

Özdil mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sadat’a Sedat Peker’in sekiz ay gerisinden de olsa gelinmesi olumlu bir gelişme, Venezuela gemilerine de üç aya kadar gelirler umarım."

PEKER''İN VENEZUELA İDDİALARI

Sedat Peker, yayınladığı yedinci ifşa videosunda kokain ticaretinde yeni güzergahının Venezuela olduğunu açıklamıştı.

Peker, bu videosunda, Güney Amerika kaynaklı uyuşturucu sevkiyatı iddiasıyla ilgili olarak AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım''ın oğlu Erkam Yıldırım''ı işaret edip Yıldırım''ın bu amaçla Venezuela''ya gittiğini öne sürmüştü.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube kanalı üzerinden yaptığı canlı yayında Erkam Yıldırım''ın Venezuela''ya gittiğinin doğru olduğunu belirterek söz konusu ziyaretle ilgili fotoğrafları paylaşmıştı.

KORONA YARDIMINA İHTİYACI OLMAYAN ÜLKEYE "YARDIM" AÇIKLAMASI

Binali Yıldırım''ın, oğlu Erkam Yıldırım''a ilişkin yaptığı "Aralık ayında Venezuela''da ihtiyaç sahiplerine maske ve ve birtakım malzemeler götürdü." açıklaması sosyal medya platformlarının en çok konuşulan konularından biri haline gelmişti. Zira Venezuela''da aralık ayında günlük ortalama 300-400 arası korona vakası görülmesi, bu ülkenin salgınla mücadelede herhangi bir tıbbi malzeme yardımı ihtiyacı olmadığını gösteriyordu.

Dünya ülkelerine dair günlük Covid-19 verilerinin paylaşıldığı worldometers. info platformuna göre yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip Venezuela''da 23 Aralık tarihinde günlük vaka sayısının sadece 196 olduğu görülüyor.

TARIM BAKANLIĞI 10 BİN KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ VENEZUELA''DAN PEYNİR İTHALATINA İZİN VERDİ

Sosyal medyada çokça paylaşılan bir diğer konu da 22 Ağustos 2020 tarihinde Tarım Bakanlığı''nın Venezuela''dan sıfır gümrükle peynir ithalatı için kararname çıkarmış olması.

Zira Türkiye''de 200''ü aşkın çeşit peynir üretiliyor ve kimilerine göre Venezuela''dan peynir ithalatı yapıldığında, navlun giderleri ürünlerin fiyatından çok daha fazla. Tarım Bakanlığı aynı kararnameyle Venezuela''dan ithal edilebilecek ürünler arasında Türkiye''de de üretilen taze peynir, pirinç, yulaf, ayçiçeği tohumu benzeri gıda maddeleri olduğunu duyurmuştu.

EKİM AYINDA VENEZUELA''DAKİ PEYNİR PAKETLERİNDEN KOKAİN ÇIKTI

Bir başka çok konuşulan konu da Türkiye''nin Venezuela''dan beyaz peynir ithal edebileceğini açıklamasından 2 ay sonra "Venezuela peyniri" yüklü bir gemiden Ekim 2020''de yüzlerce peynir paketlerine gizlenmiş kokain yakalanması oldu.

İlgili Haberler