Yılmaz Özdil: "Virüsün çabasına gerek yok, biz bize yeteriz Türkiye'm"

Yılmaz Özdil: "Virüsün çabasına gerek yok, biz bize yeteriz Türkiye'm"
Sokağa çıkma yasağının 22:00'de açıklanmasına tepki gösteren Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, "Virüsün çabalamasına gerek yok. Biz bize yeteriz Türkiye'm" ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşe yazısında korona virüs salgını sürecini ve son alınan sokağa çıkma yasağı kararını değerlendirdi.

Bu kararla virüsün 2 ayda yayılmadığı kadar 2 saat içerisinde yayıldığını açıklayan Özdil'in, "Virüsün çabasına gerek yok bizi bu zihniyet yönetirken “biz bize yeteriz” Türkiyem!" başlıklı yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İSTEYENLERİ 'HAİN' İLAN ETTİLER"

"Virüsün yayılmasını engellemek için sokağa çıkma yasağı ilan edilsin' diyenlere hakaret ettiler, küfür ettiler, 'vatan hainleri darbe çığırtkanlığı yapıyor' dediler. Sokağa çıkma yasağı ilan ettiler." 

"VİRÜS İKİ AYDIR YAYILMADIĞI KADAR 2 SAATTE YAYILDI"

"Virüs yayılmasın diye iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan ettiler, yasağın başlamasından iki saat önce duyurdular.Millet sokağa döküldü, marketlerde bakkallarda izdiham oldu, virüs iki aydır yayılmadığı  kadar iki saatte yayıldı!"

"BU KADAR BAŞARISIZ, BU KADAR HAZIRLIKSIZ BAŞKA ÜLKE VAR MI?"

İçişleri Bakanı'na "Niye iki saat kala duyurdunuz' diye sordular. 'Erken açıklasaydık, marketlere hücum olurdu' dedi! 'Şeffaf bilgi veriyoruz' diyorlar… Sokağa çıkma yasağının, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, toplam 40 milyon nüfuslu şehirleri yöneten, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarına haber verilmediği ortaya çıktı.

Hâlâ… 'Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir' diyorlar.

Hâlâ…'Türkiye Koronavirüs'e en hazırlıklı yakalanan ülkedir' diyorlar. Allah aşkına, dünyada virüsle mücadelede bu kadar başarısız, bu kadar kararsız, bu kadar hazırlıksız bir başka ülke var mı?"