YÖKDİL sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak. ÖSYM açıklama yaptı mı

YÖKDİL sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak. ÖSYM açıklama yaptı mı
Binlerce aday bugün 13.15’de tamamlanan YÖKDİL sınavında ter döktü. Sınava giren öğrenciler hemen YÖKDİL sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıklama yaptı mı? Sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar…

YÖKDİL sınavı 41 ilde 47 sınav merkezinde uygulandı ve adaylar merakla araştırmaya başladı. Tüm gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. YÖKDİL sınavının sonuçları için geri sayım başladı.

YÖKDİL SINAVININ İLE SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI MI?

ÖSYM''den ertelenen YÖKDİL sınav sonuçlarına ilişkin bir tarih açıklanmış değil. Soru ve cevaplar genellikle sınavdan 1 gün sonra açıklanıyor. Diğer yandan bir önceki sınav 1 Mart 2020''de gerçekleşmiş sonuçlar ise 16 Mart''ta ilan edilmişti. Bu süre göz önüne alındığında ertelenen YÖKDİL sınavının sonuçlarının 15 Mart 2021''de açıklanması bekleniyor.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM''nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL),Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından yapılacak.

YÖKDİL sınavı İlkbahar Döneminde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, Sonbahar Döneminde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında olmak üzere yılda iki kez yapılacak.

İlgili Haberler