Anket sonuçlarından Bilal Erdoğan'ı kara kara düşündürecek sonuç çıktı

Anket sonuçlarından Bilal Erdoğan'ı kara kara düşündürecek sonuç çıktı
Yayımlanan anket sonuçlarına göre; AKP'deki oy erimesi devam ederken, seçmenlere TÜGVA'ya yönelik sorular da soruldu.

Yöneylem Araştırma Şirketi, Ekim 2021 araştırma sonuçlarını paylaştı. "Türkiye siyaset paneli" adlı araştırması 27 Ekim– 3 Kasım tarihleri arasında, 27 ilde 2 bin kişiyle görüşülerek gerçekleşti. Sonuçlara göre, AKP''deki erime hala devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a kesinlikle oy vermeyeceğim oranı yüzde 57''e ulaştı. TÜGVA''nın devlette kadrolaştığı iddialarıyla ile ilgili seçmenlerin yüzde 84''lük kısmı söz konusu iddiaların soruşturulması ve sorumluların yargılanması gerektiğini ifade etti.

"TÜGVA İDDİALARI ARAŞTIRILMALI"

Vatandaşa, TÜGVA''nın devlette kadrolaştığı iddiasıyla ilgili görüşleri de aynı şekilde soruldu. Seçmenlerin yüzde 84''lük kısmı söz konusu iddiaların soruşturulması ve sorumluların yargılanması gerektiğini, yüzde 10,5''lik bir kesimi ise bu iddiaların TÜGVA''yı zayıflatmaya yönelik iftiralar olduğunu söyledi.

"ERDOĞAN''A KESİNLİKLE OY VERMEM" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 57 OLDU

“Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan''a oy verir misiniz?” sorusu sorulduğunda seçmenlerin yüzde 57''si “Asla oy vermem”, yüzde 33.5''i “Kesinlikle oy veririm” şeklinde cevap verdi. Erdoğan''a “asla oy vermeyeceğini” söyleyenlerin oranın son bir ayda 1 puan arttığı görüldü.

"TÜRKİYE KÖTÜ YÖNETİLİYOR" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 63

"Sizce Türkiye iyi mi, yoksa kötü mü yönetilmektedir?" sorusuna araştırmaya katılanların, yüzde 63''ü "Kötü yönetiliyor", yüzde 23.4''ü "İyi yönetiliyor" yanıtını verdi.

İlgili Haberler