Yorgunluktan kurtulmanın 3 yolu

Yorgunluktan kurtulmanın 3 yolu
“Sabahları yorgun uyanıyorum”, “Gün boyunca yorgun hissediyorum”, “ Enerjik hissetmek için denemediğim yol kalmadı ama bir türlü kendime gelemiyorum" gibi serzenişler sizi anlatıyorsa bu yazıyı dikkatli okuyun!

Yorgunluktan kurtulmanın 3 yolu

Kış aylarının soğuk ve kasvetli havası, vitamin ve mineral eksiklikleri, tiroit hormonlarındaki bozukluklar, kullanılan ilaçlar, depresyon ve duygu durum değişiklikleri ile beslenme düzensizlikleri kişide halsizlik ve yorgunluğa neden oluyor

Yorgunluğun altında bazen ciddi hastalıklar gizli olsa da çoğu kez basit uygulamalarla kendinizi daha canlı, daha enerjik ve daha güçlü hissetmemiz mümkün.

İşte yorgunluktan kurtulmanın 5 yolu;

1. Hızlı kilo vermek uğruna uygulanan ve tek tip besine dayanan, vücudun elektrolit, sodyum-potasyum dengesini bozan sağlıksız diyetler yerine dengeli beslenin.

2. Mevsim geçişlerinde atmosfer basıncı, sıcaklıklar ve gün ışığının miktarı değişir. Bu değişim vücuttaki bazı hormonları etkiler ve vücut direncini kırarak daha duygusal ve hastalıklara açık olmaya neden olur. Bu dönemlerde sağlıklı beslenin, uykunuzu iyi alın.

3. Düzenli egzersiz yapmak hem beyni çalıştırır hem de kasları yorarak dinlendirir. Her gün spor yapma imkanı olanlara 30 dakika, haftada üç gün zaman ayırabilenlere ise 50 dakika tempolu yürüyüş önerilir.