Yüzde 25 devlet katkısı ile desteklenen uzun vadeli birikim? Hadi İpucu

Yüzde 25 devlet katkısı ile desteklenen uzun vadeli birikim? Hadi İpucu
Büyük bir ilgi ile takip edilen Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bugün akşam yayınlanacak olan sorusunda, %25 devlet katkısı ile desteklenen uzun vadeli birikim aracı ne olabilir

Türkiye'nin ilk dijital bilgi yarışması Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram hesabında, " %25 devlet katkısı ile desteklenen uzun vadeli birikim aracı ne olabilir?" diye sordu. Hadi bu akşamki yarışmasında Vakıf Emeklilik sponsorluğunda 20.30'da yayınlanacak. Hadi 12 soruyu doğru bilen takipçilerine 20.000 TL değerindeki ödülü takipçilerine bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

Yüzde devlet katkısı ile desteklenen uzun vadeli birikim aracı Bireysel Emeklilik yani cevap BES'tir.

03 ARALIK HADİ İPUCU:  BİREYSEL EMEKLİLİK

Yaptığınız birikimlerle rahat bir emeklilik dönemi yaşamanızı sağlayan BES, yatırım konusunda işinizi kolaylaştıracak pek çok avantaja da sahip. Bu avantajlardan bazıları:

Başka hiçbir yatırım aracında bulunmayan devlet katkısından faydalanarak, sisteme yapacağınız ödemeler üzerinden %25 oranında devlet katkısı* alırsınız. Yani her 100 TL'niz devlet katkısıyla 125 TL olur.

Bütçenize uygun ödeme tutarını yani katkı payınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.

Ödeme periyoduna kendiniz karar verebilirsiniz (1 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık).

Ödeme periyoduna kendiniz karar verebilirsiniz (1 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık).

Üstelik, 18 yaşını geçmiş olması koşulu ile arzu ettiğiniz kişi adına da BES yaptırabilir, eşinizi, çocuğunuzu, belki de torununuzu da güvence altına alabilirsiniz.