"Zaman iktidara yürüme zamanı"

"Zaman iktidara yürüme zamanı"
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Kurultayımız artık geride kalmıştır. Zaman; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve yönetiminin arkasında kenetlenme zamanıdır. Gönül seferberliği içinde hedefe kilitlenme ve iktidara yürüme zamanıdır" dedi.

Bünyamin ÖZTÜRK / Ankara

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, olağanüstü kongrenin ardından İl başkanlarına mesaj gönderdi. İYİ Parti'nin olağanüstü kongresinin diğer partilere örnek olacak şekilde yapıldığını dile getiren Koray Aydın, "Olağanüstü Kurultayımız demokrasi şölenine sahne olmuş, diğer partilere de örnek olacak şekilde Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerimiz Çarşaf Liste ile belirlenmiştir. Malumlarınız olduğu üzere çarşaf Liste aday olan her partilinin listede yer aldığı bir seçim yöntemidir. Dolayısıyla hiç kimsenin adaylığına bir engelleme yapılmamış ve kısıtlama getirilmemiştir. Aday olan arkadaşlarımız kendilerini tanıtmak ve seçtirmek için yüz yüze görüşmeler yapmışlar; broşürler, afişler, kartvizitler bastırmışlar; SMS, sosyal medya paylaşımları ve mesajlarıyla kendilerine oy istemişler ve bir araya gelip anahtar listeler bastırıp dağıtmışlardır. Bütün bu faaliyetlere engel olunmamış, aday olan her arkadaşımız seçilmek için propagandasını hür ve serbest bir şekilde yapmıştır" dedi.

Kurultayda seçimlerin hür ve adil yapıldığına dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Genel İdare Kurulu için çoğunluğunu Genel Merkez yöneticilerimizin oluşturduğu arkadaşlarımız da başvurularını peş peşe yapmak suretiyle aday olmuşlar ve listenin orta sıralarında peş peşe sıralanmışlardır. Ağırlıklı olarak oy istenen bu sıralı liste de bir anahtar listedir. Kurultaylarda anahtar liste çıkarma, Çarşaf Liste yönteminin doğal bir sonucudur ve kurultaylarda uygulaması da bu şekildedir. Nitekim salon içinde sabah erken saatlerden itibaren 5-6 tane anahtar liste dolaştırılmıştır. Seçimlere geçildiğinde aday olan herkes kendilerinin tercih edilmesi için çeşitli anahtar listeler, SMS, e-posta ve sosyal medya paylaşımları gibi her türlü iletişim yöntemlerini kullanarak harekete geçmiştir. Aday arkadaşlarımız seçilebilmek için delegelerimize ulaşmışlar ve kendilerinin tercih edilmesini talep etmişlerdir. Nihayet seçimler hür, adil ve demokratik bir ortamda, hâkim gözetiminde yapılmış ve sonuçlanmıştır."

Seçimlerde çarşaf listenin içine blok liste yerleştirildiği iddiasının asılsız olduğuna da değinen Aydın, "Sonuçların açıklanmasının ardından maksatlı olarak ortaya atılan, Genel Merkezin Çarşaf Liste içine blok liste gizlediği, haksız rekabet yaptığı ve delegeleri baskı altına aldığı şeklindeki söylemler tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu söylemler esasen delegemizin aklına, ferasetine ve iradesine hakarettir ve haksızlıktır. Unutulmamalıdır ki bu hareket, İYİ'ler ve Cesurlar Hareketi'dir. İYİ Parti delegelerinin hiç kimseden korkması, çekinmesi ve baskılara boyun eğmesi mümkün değildir. Listeler açıktır, propaganda serbesttir ve oylar hür ve gizli bir biçimde kullanılmıştır. Her aday için hak olan propaganda, anahtar liste çıkarma ve diğer meşru yöntemler, elbette ki başkaları için de, bizler için de haktır ve meşrudur" diye konuştu. Kurultayda hiçbir adayın dışlanmadığı aktaran Aydın, "Tek bir arkadaşımız için bile 'oy vermeyin' diye telkin ve tavsiyede bulunulmamıştır" ifadelerini kullandı.

Aydın, "Kurultayımız artık geride kalmıştır. Bu bakımdan partimizi yıpratacak, gereksiz yere meşgul edecek ve enerjimizi boşa harcayacak tartışmalar da mutlak surette geride kalmalı ve son bulmalıdır. Zaman; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve yönetiminin arkasında kenetlenme zamanıdır. Zaman; tartışmaları, çekişmeleri ve rekabetten kaynaklanan ufak tefek kırgınlıkları bir kenara bırakıp kucaklaşma zamanıdır. Zaman; gönül seferberliği içinde hedefe kilitlenme ve iktidara yürüme zamanıdır" dedi.