Zamlar bir tek onun işine geldi, siparişlere yetişemiyor

Zamlar bir tek onun işine geldi, siparişlere yetişemiyor
Gaziantep'te yaşayan elektronik eşya tamircisi Kazım Yeşildağ, müşterileri tarafından gelen taleplere yetişemiyor.

Gaziantep’te yaşayan ve 45 yıldır elektronik eşya tamirciliği yapan Kazım Yeşildağ, elektronik eşyalara gelen zamların etkisiyle yeni eşya almak yerine tamiri tercih eden müşterilerin arttığını ifade etti.

Mesleğin son tecrübeli ustası olan Yeşildağ, elektronik eşya tamirine ilgi olmasına rağmen eleman yetiştiremediğini ve mesleğin yavaş yavaş bittiğini söyledi.

"45 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM"

Elektronik eşyalara gelen zamlar dolayısıyla vatandaşların eşyalarını tamir ettirmeye yöneldiğini belirten Yeşildağ, “13 yaşında mesleğe başladım. Daha sonra kalfa oldum. En sonunda kendi iş yerimi açtım ve 45 yıldır bu işi yapıyorum. Elektronik eşyalar pahalı olduğu için vatandaşlar ürünleri tamire getiriyor. Ucuz yoldan yaptırmaya çalışıyorlar. Pahalı ve ucuz olan elektronik ürünler geliyor. Yapılabilecek durumda olanları yapıyorum. Uydu tamiri yapıyorum. Küçük ev aletlerinin tamirlerini yapıyorum. Ütü, ampul ve birçok küçük ev eşyası tamirini yapmaya çalışıyoruz. Eskiden televizyon tamiri ve kasetli teypler yapardık. Fakat günümüzde çeşit çoğaldı” diye konuştu.

"ELEMAN YETİŞTİRMEK ARTIK BİTTİ"

Mesleğe ilgi olmasına rağmen eleman yetiştiremediğini aktaran Yeşildağ, “Eleman sorunu yaşıyoruz. Eleman yetiştirmek artık bitti. Artık küçük bir çocuğa bile söz geçiremiyoruz. Şu an tek çalışıyorum ve kafam daha rahat. Yaşım dolayısıyla bazı şeyleri yapamıyorum. Fakat mecburiyetten yapıyorum. Bu meslek maalesef ölüyor. Çünkü bazı vatandaşlar bozulanı atıp yenisini almayı tercih ediyor. Elektronik tamirciliği en fazla 5-10 yıl sonra biter” dedi.

aw169645-01.jpg

aw169645-02.jpg

aw169645-03.jpg

aw169645-04.jpg

aw169645-05.jpg