29 Ekim kutlamalarına gölge düştü. Vatandaşlar İzmir Marşı söyleyerek tepki gösterdiler

29 Ekim kutlamalarına gölge düştü. Vatandaşlar İzmir Marşı söyleyerek tepki gösterdiler
Zonguldak'ta Cumhuriyet'in 98'inci yılı nedeniyle düzenlenen konser öncesi Mehterbaşı tarafından "Türk Büyükleri"nin isimleri sayıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının ise söylenmemesi tepkilere neden oldu.

Zonguldak'ta Mehter Takımı krizi

ANKA''dan Ergin Özkul''un haberine göre; Zonguldak''ta Cumhuriyet''in 98''inci yılı nedeniyle Fener Alayı Yürüyüşü ve konser düzenlendi. Sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün adının Türk büyükleri arasında söylenmemesi tepkilere neden oldu.

"ADINI BİLE SÖYLEYEMİYORLAR"

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı protesto eden vatandaşlar “Böyle rezillik mi olur. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını bile söylemiyorlar” diyerek tepki gösterdi.

DURUMA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Gazipaşa Caddesi üzerinde Zonguldak Belediyesine ait Mehter Takımı konser verdi. Konser öncesi Mehterbaşı tarafından "Türk Büyükleri"nin isimleri sayıldı. İstiklal Marşı''nın okunmadığı, Cumhuriyet Marşları yerine arabesk parçaların çalındığı gecede Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün adının söylenmemesine öfkelenen vatandaşlar "Mustafa Kemal''in Askerleriyiz" diye slogan atmaya başladı.

ALANI TERK ETTİLER

Konseri izlemeye gelen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AKP Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan bulundukları yerden ayrılmak zorunda kaldı.

İYİ PARTİLİ KÜÇÜK DE TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, bu akşam Valilik önünde yapılan kutlamalarda İstiklal Marşı''nın okunmamasına ve gün boyunca Mehter Marşının okutulmasına tepki gösterdi. 

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük tepkisini söyle dile getirdi:

"Mehter marşı da bizim kültürümüz buna karşı değiliz. Ancak sabah tören alanından başlayıp gün boyu mehter marşı ile kutlamaların yapılması ve akşam saatlerinde valilik önündekini kutlamanın da yine mehter marşı ile devam etmesi bizce doğru olmamıştır. Cumhuriyetimizin 98. yılında milli marşlarımızın hiç söylenmediği bir kutlama eksiktir olmaz olamaz.

Nitekim bizim bulunduğumuz yerden gençlik marşıyla başlatmış olduğumuz söylem bir anda meydanda coşkuyla karşılanmış hemşehrilerimiz bize eşlik etmiştir. Bu da vatandaşımızın milli konulara duyarlılığını göstermiş olup programı düzenleyenlerin de bu hassasiyetleri dikkate almasında fayda olacağı düşüncesiyle kamuoyuyla bu duygu ve düşüncelerimizi paylaşırız.

Bayram hepimizin bayramı YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN ATATÜRK."

İlgili Haberler