Bedenlerini vatan için siper ettiler

Bedenlerini vatan için siper ettiler
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir askerimizin daha pusuya düşürülmesiyle 7 Haziran’dan bu yana 210’uncu şehidimizi verdik

Güneydoğu’dan acı haberler ardı ardına geliyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’daki hendeklerin kapatılması, patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla devam eden operasyonda çıkan çatışmada, 6 asker de yaralandı. Şırnak’taki çatışmada yaralanan 46 yaşındaki Jandarma Astsubay Sıddık Uluocak da GATA’da şehit oldu. 

 

Bedenlerini vatan için siper ettiler

Yine şehitlerimizi son yolculuklarına uğurladık. Şehit Birkan Gündüz’ün annesinin “Korkaklar gibi gezmiyordu. Yüreğiyle gitti. Ceylan gibi seke seke gitti. Benim ceylanımı avladılar” sözleri yürekleri dağladı.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ndeki operasyonda PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Birkan Gündüz için memleketi Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene yaklaşık 5 bin işi katıldı. Yaklaşık 5 ay önce ilk görev yeri olarak gittiği Diyarbakır’da aşık olduğu Rukiye Orman ile 17 Kasım’da nişanlanan şehit uzman çavuş Birkan Gündüz’ün cenazesinde gözyaşları adeta sel oldu. Nişanlısının tabutuna sarılan Rukiye Orman, “Benim canım gitti. Ben nasıl veririm onu? Birkan gitme. Nasıl kıydılar sana?” diye ağıt yaktı. Yakınlarının yardımıyla ayakta duran anne Nasibe Gündüz ise, oğlunun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Elinde sürekli Türk bayrağı tutan acılı anne, “Korkaklar gibi gezmiyordu. Yüreğiyle gitti. Ceylan gibi seke seke gitti. Benim ceylanımı avladılar. ’Gitme ceylanım, avlarlar seni’dedim. Ama bana, ’Olacağı varsa avlasınlar’dedi” sözleri çevredekileri duygulandırdı. Cenazede acılı baba Nadir Gündüz’ü de protokol üyeleri teselli etti. Şehit Uzman Çavuş Birkan Gündüz’daha sonra Bayhasan Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.

En büyük askerin askeriyiz

Bitlis’te PKK terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Eren Kılıç da Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Eren Kılıç için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine şehidin eşi Yaren, annesi Şengül, babası Satılmış, kardeşleri Erdi, Mehmet, Erdem, Buhari Kılıç ve yakınlarının yanı sıra askerler ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Şehit Kılıç’ın top arabasına konulan naaşı önlerinden geçerken baba Satılmış Kılıç, “En büyük askerin askerleriyiz. Yazın bunu” diye haykırdı. Şehit Kılıç’ın 4 ay önce evlendiği eşi 2 aylık hamile Yaren’de ayakta durmakta bir ara güçlük çekince sedye üzerinde oturarak eşini uğurladı. Şehit Eren Kılıç, Cebeci Askeri Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Başlarına bela olacak

Yine Bitlis’te şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar için de İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Çınar, millet olarak 100 yıl önce bu oyunu yine gördüklerini anımsatarak, dünyanın bugünkü egemenlerinin o dönemim de egemenleri olduğunu söyledi. O gün tek yürek olan ecdadın canından kıymetli evlatlarını vatan için feda ederek bu oyunu bozduğunu ve dünyanın kaderini değiştirdiğini anlatan Çınar, “Biz bu oyunları geçmişte de bozduk. Bugün çok daha güçlüyüz. Allah’ın izniyle bu oyun kendi başlarına bela olacaktır”  dedi. İl Müftü Vekili İsmetullah Kızılşah’ın okuduğu dua sonrasında şehidin cenazesi memleketine uğurlanmak üzere kara yoluyla Muş’a gönderildi. Törende teröre tepki gösteren şehidin yakınlarıyla askeri personel yakından ilgilendi.

Gurur duyuyorum

Şırnak’ın Cizre ilçesinde geçen hafta terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit düşen Özel Harekat Polisi Ahmet Atilla Güneş için ise Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Sibel, oğulları 10 yaşındaki Doğan, 18 yaşındaki Alperen ve yakınları başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve emniyet yetkilileri katıldı. Özel harekat polislerinin giydiği kamuflajı giyen şehidin 10 yaşındaki oğlu Doğan, babasını son yolculuğuna uğurladı. Doğan’ın gözyaşlarına hakim olamaması görenleri duygulandırdı. Şehit Güneş, Ankara’daki törenin ardından memleketi Tokat’ın Pazar ilçesine gönderildi. Burada şehidin eşi Sibel Güneş “Gurur duyuyorum” diye ağıt yaktı. Şehidin naaşı İl Müftüsü Ahmet Erdem’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Menteşe köyünde toprağa verildi.

Söz vermiştin

Şırnak’ta teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Gökhan Ünaldı’nın cenazesi, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Şehidin babası Bekir, annesi Kiraz ve 17 yaşındaki kardeşi Bayram Göktuğ Ünaldı, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ağabeyinin tabutuna sarılan Bayram Ünaldı, “Bırakmam o burada kalacak”, “Abi söz vermiştin izine gelecektin neredesin” diye ağladı. Şehidin tabutunun üzerine polis montu bırakıldı. Şehit Ünaldı, Rışvan köyündeki mezarlıkta toprağa verildi.

 

1-284.jpg

 

2-214.jpg