Cizre’de çatışma: 3 kişi öldü, 3 asker yaralandı

Cizre’de çatışma: 3 kişi öldü, 3 asker yaralandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’lılar, Garnizon Komutanlığı ile polise saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 1’i 7 yaşındaki çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti, 3 asker ile 4 sivil yaralandı.

Terör günlüğü

Cizre’de çatışma: 3 kişi öldü, 3 asker yaralandı

* Diyarbakır’da PKK’lı teröristin polise atmak istediği el yapımı bomba, elinde patladı. Parmakları kopan şahıs, hedef aldığı polislerin çağrısı üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Say­fa 4

 

Cizre’de çatışma: 3 kişi hayatını kaybetti 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lılar Nur Mahallesi’nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine dün öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Cizre Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Cizre’de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı’nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı’nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Çatışmalarda 3’ü asker ile 4 kişi yaralandı. Halkın evlere çekildiği ilçenin çevre yolu mevkiinde çatışmaların saatler boyu sürdüğü bildirildi.

Cephanelik gibi araç patlatıldı
Batman’da polis, ihbar üzerine içinde 2 kişi bulunan bir otomobili takibe aldı. Durumu fark eden şüpheliler aracı terk edip kaçtı. Polis, araçta patlayıcı olduğunu tespit etti. Bombalar fünyeyle infilak ettirildi. Araçta ayrıca Biksi marka silah, 3 Kalaşnikof tüfek ve 1 otomatik silah ve bu silahlara ait mermi bulundu.

Yüksekova’da gergin gece
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gece saat 23.30’dan itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden kısa bir süre sonra bazı mahallenede silah sesleri duyuldu. Evlerinden çıkanlar zırhlı araçlara taş atıp kurdukları barikatlarda ateş yakarken polisler de gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla göstericileri dağıttı.

Polis aracına roketatarlı saldırı
Osmaniye’de Amanos dağlarının eteklerinden geçen Güney Çevreyolu’nda devriye görevi yapan zırhlı polis aracına teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Atılan roketin araca isabet etmemesi nedeniyle olası bir facianın önlendiği belirtilirken polislerin karşılık vermesi üzerine hainler kaçtı.

Bomba PKK’lının elinde patladı
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Ben-u Sen Mahallesi’nde PKK’lı bir teröristin polise atmak istediği el yapımı bomba, fırlatacağı sırada elinde patladı. Parmakları kopan şahıs, hedef aldığı polislerin haber vermesi üzerine gelen ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

HES’e saldırı: 3 işçi yaralandı
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yapımı süren hidroelektrik santralinde çalışan işçilerin bulunduğu yatakhane ve santralin güvenliğini sağlayan askerlerin kaldığı koğuşa teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. 3 işçinin yaralandı. Açılan ateşe anında karşılık verilmesi üzerine teröristler kaçtı. Yaralı işçiler hastaneye kaldırıldı.